Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 03 Feb. 2021

Februar je mesec LGBTQIA+ zgodovine!

V nekaterih delih sveta je februar mesec LGBTQIA+ zgodovine. Čeprav ga veliko držav po ameriškem vzoru tradicionalno obeležuje oktobra, se v državah, kot sta Združeno kraljestvo in Madžarska, z njim povezani dogodki odvijajo v tem mesecu.

Tudi kolektiv programa Maribor skozi rožnata očala na Mladinskem kulturnem centru Maribor ga je v lanskem letu obeležila v oktobru, a ker si bogata zgodovina skupnosti LGBTQIA+ zmeraj zasluži več pozornosti, so se odločili_e, da jo letos počastijo tudi v februarju. Na njihovih spletnih kanalih boste tako lahko cel mesec dostopali_e do vsebin, povezanih z zgodovino različnih skupnosti — od vpogledov v ključne trenutke LGBTQIA+ zgodovine v Sloveniji in po svetu do zanimivih in zabavnih dejstev. 

Serijo objav bo možno spremljati na Facebook in Instagram kanalih, kjer se bo odvil tudi trivia kviz, v okviru katerega se boste lahko preizkusili_e v znanju o LGBTQIA+ temah. Kviz se bo odvil na Instagram profilu, več podrobnosti o vsebini in sodelovanju pa bo znanih v kratkem. 

Boj za enakopravnost pomeni boj za boljšo in pravičnejšo prihodnost, kar je tudi ena od osnovnih misij programa MSRO. Ker v prihodnost ne moremo zreti, brez da poznamo preteklost, ki je ustvarila potrebo po omenjenem boju. Ta februar zato posvečajo spoznavanju zgodovine, da se tudi na ta način učimo bolje soobstajati. Vsem pripadnikom in pripadnicam LGBTQIA+ skupnosti pa želijo vesel mesec LGBTQIA+ zgodovine!

Aktivnosti se izvajajo v okviru projekta Skupaj svobodni s finančno podporo Nacionalne agencije v programih EU MOVIT in Evropske solidarnostne enote.

Vir: Mladinski kulturni center Maribor

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

13491

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino