Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (1)
Datum objave: 16 Nov. 2018

Festival "Here we are"

Med 7. in 9. novembrom 2018 je pod okriljem Pekarne Magdalenske mreže potekal festival Here We Are, cikel dogodkov z LGBTQ+ vsebinami. Program dogodkov je bil organiziran kot odziv na pomanjkanje LGBTQ+ vsebin v Mariboru, z namenom predstavitve zgodovine, kulture in življenja LGBTQ+ skupnosti.

Cikel so otvorili v sredo, 7. novembra, s PEKARNA POTOPISI, v okviru katerih je bil predstavljen trenutni položaj pravic LGBTQ+ skupnosti po svetu, razpravljali pa so tudi o tem, kaj pomeni biti LGBTQ+ popotnica_k. V četrtek se je festival nadaljeval z LGBTQ+ izdajo Filmopeke s projekcijo filma Božja dežela (2017) in animacije Abeo (2018), ki govorita o zgodbah migrantk_ov iz LGBTQ+ skupnosti. V petek je sledila okrogla miza z gosti_jami iz LGBTQ skupnosti o LGBTQ+ gibanju in njegovi trenutni situaciji v Sloveniji in Mariboru. Cikel dogodkov se je zaključil s queer zabavo v klubu Wetrinsky z nastopi treh lokalnih umetnic_kov.

Cikel dogodkov je bil namenjen širši zainteresirani javnosti, predvsem pa mladim, ki so se opisanih dogodkov udeležile_i v velikem številu. Mladi so lahko na festivalu izvedeli več o aktivizmu, življenju, varnosti, pravicah, diskriminaciji in prepoznavnosti LGBTQ+ skupnosti.

Vir: Pekarna Magdalenske mreže Maribor

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

75224

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino