Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 23 May 2019

Festival Mladi Ormož

Mladinskega življenja si v Ormožu in okolici ne morejo predstavljati brez programov Mladinskega centra Ormož, ki deluje že od leta 2005, od leta 2016 pod okriljem Ljudske univerze Ormož.

V želji, da na enem mestu združijo prijetno s koristnim, so v petek, 10. maja, organizirali celodnevno festivalsko dogajanje Mladi Ormož. Poskrbeli so za pestro dogajanje v dopoldanskem, popoldanskem in večernem času. V dopoldanskem delu so si ogledali plesno točko Silk Delight, ko je mlada Ronja Štrukelj Kreč izvajala zračne akrobacije na svili in se kasneje v vodeni delavnici udeleženci tudi sami preizkusili. Prostovoljno gasilsko društvo PGD Ormož je pripravilo spretnostni poligon, v katerem se je bilo mogoče preizkusiti v gasilskih veščinah, na grajskem dvorišču so pripravili zabavne igre s padalom, v prostorih Mladinskega centra Ormož pa so na ogled postavili fotografsko razstavo Odtenki svobode mlade fotografinje Špele Jambriško.

Popoldanski del festivalskega programa so začeli s pozdravnim nagovorom direktorice Viki Ivanuša ter s kulturno točko učencev Osnovne šole Ormož, ki obiskujejo krožek umetnosti pod mentorstvom Mateje Meško. Mladinski center s svojimi programi in dejavnostmi krepi, podpira in promovira inovativnost, ustvarjalnost in podjetnost mladih, tako so osrednji del festivalskega dogajanja namenili mladim podjetnikom.

Na 1. festivalu Mladi Ormož so se predstavili Grega Ivančič (PIZZA Fabrika - By Glowen), Sebastjan Piberčnik (Pibe d'oro), Jasmina Venta (Orgonchiart by Jasmina) ter David Vuković (Flying Rodeo). Pogovor z mladimi podjetniki, ki so predstavljali svoje podjetniške ideje in zanimive poti, ki so jih prehodili do danes, so zasenčili temni oblaki nad prireditvenim prostorom ormoškega gradu in nadaljevanje programa so organizatorji morali prilagoditi vremenu. Po ogledu plesa na svili se je dogajanje preselilo v prostore Mladinskega centra, kjer so se zavrteli v ritmih salse ter si v prisotnosti fotografinje Špele Jambriško ogledali razstavo.

Prvo izvedbo festivala Mladi Ormož so zaključili z zabavo v Unterhundu, kjer so obiskovalce pogostili z okusnimi koktajli, ki jih je mešal Grega Borko ter razvajali s plesnimi ritmi, ki so jih izbrale Sara, Tina in Tjaša, aktivne članice Kulturno alternativnega kluba Ormož.

Vir in foto: Mladinski center Ormož

 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

74026

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino