Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 07 Feb. 2019

Festival svobodne video produkcije - kdo so nagrajenci?

V organizaciji Mladinskega centra Kotlovnica in ob podpori Območne izpostave Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti Kamnik se je v soboto, 26. 1. 2019, v prostorih mladinskega centra odvil že 6. Festival svobodne video produkcije.

Na festivalski projekciji se je  predvajalo 38 izbranih video del, ki so bili razdeljeni v kategorije dokumentarni, eksperimentalni, videospoti, animirani ter igrani film.

Med projekcijami je potekala debata z Darkom Štantetom, režiserjem in scenaristom filma Posledice. Glavne teme debate so bile pristopi k produkciji in distribuciji filma ter  sodelovanja na festivalih.

Ob zaključku festivala je strokovna komisija podelila štiri priznanja izstopajočim delom. Priznanja Zlata ribica 6. Festivala svobodne neodvisne produkcije so prejeli:

  • DokumenTRATE ali Lepi trenutki v težkih časih - režija: Gašper Markun, Renato Švara
  • Kar od Nekod - režija: Žiga Stupica
  • Muha - režija: Aron Horvath
  • Na drugo stran - režija: Mery Gobec

Napovednik festivala si lahko ogledate tukaj 

Vir: Mladinski center Kotlovnica Kamnik

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

72065

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino