Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 11 Feb. 2019

Festival Več znanja za več turizma

V sredo, 30. januarja 2019, je potekal že 16. mednarodni festival Več znanja za več turizma, ki ga pripravlja Turistična zveza Slovenije (TZS) skupaj z Zavodom RS za šolstvo in Centrom RS za poklicno izobraževanje.

Letos so dijaki ustvarjali na temo »Turistični spominek mojega kraja« in prišli do idej, ki bi z malo pomoči lahko tudi zaživele. Dijaki so se predstavili kot pravi profesionalci, njihovi nastopi so bili zaradi mladostne iskrivosti še toliko zanimivejši.

Živobarvne stojnice, ustvarjalne delavnice, nagradne igre, gledališke uprizoritve, pokušnje jedi in neskončna ustvarjalnost mladih, so navdušili številne obiskovalce, ki so se pomudili pri njih.

TZS je na festivalu podelila 10 zlatih, 21 srebrnih in 9 bronastih priznanj ter posebna priznanja za najboljše v posameznih kategorijah (naloga, spot, stojnica, mladinska komisija).

Prvo mesto je osvojila Srednja šola za gostinstvo in turizem Ljubljana z nalogo »Ljubljanski kruhek goljufiv'ga peka«, drugo mesto je pripadlo Srednji šoli Izola z nalogo »Casanova Isolana«, tretje mesto pa Ekonomski šoli Murska Sobota z nalogo »Dogodivščine male Tikvice«

Turistični spominki, ki so jih pripravili mladi pod okriljem festivala Več znanja za več turizma, bi lahko bili takojšnja uspešnica, če bi jih ponudili na trgu. V TZS upajo, da bodo društva, zavodi za turizem ali podjetja prepoznali njihov potencial in da bodo nekateri spominki vtkani v lokalno turistično ponudbo.

Vir: Turistična zveza Slovenije

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

18179

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino