Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 26 Oct. 2021

Festival znanosti 2021

Center eksperimentov Maribor vabi k ogledu že tretjega Festivala znanosti, s katerim želijo omogočiti mladim in zainteresirani javnosti vpogled v področja, kjer se mnogo dogaja, a ni vedno dostopno za širšo javnost. Tako boste na festivalu lahko pogledali v vesolje, se srečali z robotko Vito, spoznali prihodnost dela skozi sodobne blockchain tehnologije, videli kakšna bodo delovna mesta v prihodnosti, videli kako lahko surfamo po pločniku, se seznanili z raziskovalno dejavnostjo dijakov na srednjih šolah, pogledali kako z lasersko tehnologijo kontrolirajo izdelavo helikopterjev, kakšen je didaktični pripomoček za učenje o obnovljivih virih energije, kako je nastal nanosatelit Trisat in še mnogo drugega zanimivega dogajanja, ki ga ni možno videti vsak dan, a je del vsakdana. Festival se je pričel 21. 10. 2021 in traja vse do 20. 11. 2021.

Center eksperimentov Maribor – Evropski kulturni in tehnološki center Maribor so.p. kot organizator dogodka želi pomen znanosti za razvoj sodobne družbe in popularizirati znanost za vse. Letos bo ponovno zaradi dogodkov povezanih s pandemijo Covid-19 potekal preko spleta.

Vstop na virtualni festival je možen na povezavi.

Vir: Center eksperimentov Maribor

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

57096

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino