Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 24 Jul. 2019

Filantropija vabi k oddaji ponudb prostovoljskih aktivnosti za mlade v novem šolskem letu

Slovenska filantropija je pred kratkim objavila kataloga poletnih prostovoljskih aktivnosti, eden zajema celotno Slovenijo, drugi pa območje Ljubljane. Kataloga ponujata pestro zbirko priložnosti za zanimive počitnice. Prostovoljstvo ni samo pomoč nekomu, ki jo potrebuje, ampak priložnost za nabiranje izkušenj, raziskovanje poklicev, spoznavanje novih ljudi, nepozabna prijateljstva – skratka, naložba v prihodnost.

Sedaj vabijo vse organizacije, vključene v Slovensko mrežo prostovoljskih organizacij, k skupni pripravi spletnega kataloga za mlade, ki bo zbral prostovoljske aktivnosti mladim prostovoljcem prijaznih organizacij v novem šolskem letu 2019/20. 

Poudarjajo, da lahko svoja povabila mladim prostovoljcem objavite samo organizacije, včlanjene v Slovensko mrežo prostovoljskih organizacij, ki ste seznanjene z Zakonom o prostovoljstvu in ste tudi podpisnice Etičnega kodeksa organiziranega prostovoljstva. 

Pri pripravi prostovoljskih aktivnosti razmislite o dveh možnostih vključevanja mladih prostovoljcev:

  • o njihovem sodelovanju v stalnih, rednih prostovoljskih aktivnostih,
  • o posameznih prostovoljskih akcijah in krajših projektih, ki se zgodijo samo enkrat v letu oziroma občasno.

Spletni katalog bodo v septembru posredovali osnovnim in srednjim šolam in objavili na portalu www.prostovoljstvo.org, kjer bo ostal vse šolsko leto. 

Za objavo v katalogu potrebujete znak Mladim prostovoljcem prijazna organizacija, ki dokazuje, da znate dobro mentorsko poskrbeti za mlade. Če ste znak že pridobili, izjave ne pošiljajte ponovno. Če znaka še nimate, ga lahko pridobite tako, da izpolnite pogoje, zapisane v izjavi, izpolnjeno in podpisano pa jo skenirano pošljete po e-pošti ali na poštni naslov. 

Prijavnice sprejemajo samo v Wordu, ki jim omogoča kopiranje in urejanje vsebine vaše prijave brez težav, na naslov andreja.hleb@filantropija.org do ponedeljka, 19. avgusta 2019. Katalog bo lepši, če boste dodali še kakšno fotografijo. 

Prijazno vabljeni k ponudbi prostovoljskih aktivnosti za mlade v novem šolskem letu!

Vir in foto: Slovenska filantropija

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

88073

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino