Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 28 May 2019

Filmopeka o filmu, ki sploh ni bil posnet

Filmopeka je filmsko izobraževanje za mlade in ostale zainteresirane z ogledi kinotečnih filmov, ki jim sledijo predavanja strokovnjaka s področja filma. Njeni začetki segajo v leto 2014, ko so se v Pekarni Magdalenske mreže odločile_i, da bodo skupaj z Zavodom Udarnik enkrat mesečno organizirale_i filmske večere poimenovane Udarniška Filmopeka. Dogajanje je sprva potekalo v Kinu Udarnik, a se je slednji na žalost znašel v težavah, zgubil financiranje in kasneje še prostor. Filmi se od takrat naprej predvajajo v prostorih INFOPEKE.

Tokratna Filmopeka je potekala na temo znanstvene fantastike oz. natančneje o neposnetem filmu Dune po scenariju čilskega scenarista Alejandra Yodorowskega. Na to temo je bil leta 2016 posnet tudi dokumentarec Yodorowskys Dune.

Po ogledu dokumentarca je sledilo predavanje filmskega kritika Igorja Harba. Ta je pred kratkim v slovenščino prevedel knjižno uspešnico z istim naslovom, ki je leta 1965 izšla izpod peresa ameriškega pisatelja Franka Herberta. Ob Harbovem obisku je nastal intervju, kjer deli misli o znanstvenofantastičnem žanru, superjunakih, izveste pa lahko tudi, katere filme priporoča za ogled. Odgovore najdeš na povezavi.

Vir in foto: Pekarna Magdalenske mreže Maribor

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

93572

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino