Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 25 Feb. 2020

Mladinski filmski natečaj KoRaketa 2020

Center za Mladinsko kulturo Kočevje razpisuje natečaj KoRaketa 2020. Natečaj je razpisan v sklopu nacionalnega projekta Filmski vlak. Cilj natečaja je spodbuditi razmišljanje in izražanje v filmskem jeziku

Razpisana tema natečaja je "Olimpijska načela: odličnost, prijateljstvo in spoštovanje". V svetu, ki žal vse prevečkrat razdvaja na podlagi različnih kriterijev, želijo videti, kako razumete povezovalno moč, ki jo imajo olimpijska načela. Temo lahko zajamete zelo splošno in ni potrebno, da je končni izdelek povezan s športom.

Pogoji in potek natečaja

  • Na natečaj se lahko prijavite osnovnošolski in srednješolski ustvarjalci,
  • prijavite se lahko kot posamezni avtor ali skupina avtorjev
  • prijavite lahko več del
  • filmi so lahko dolgi od najmanj ene do največ šest minut,
  • pripoved na razpisano temo naj bo predstavljena v filmskem jeziku,
  • pri ocenjevanju bodo enakovredno upoštevane vse zvrsti: igrani, dokumentarni in animirani film. Ocenjevali bodo uporabo filmskih pristopov, zanimivost, uporabo filmskega jezika, naracijo ter sporočilno oz. dokumentarno vrednost,

Udeleženci morajo prijavljenemu delu priložiti izpolnjeno prijavnico. O pravilih natečaja, načinu oddaje del, formatih izdelkov in ostalih pogojih za sodlovanje več tukaj.

Rok za prijavo je 15. april 2020.

Za najboljše prispevke po mnenju strokovne komisije bodo podeljene nagrade, najboljša tri dela pa bodo tudi javno predstavljena na spletni strani in socialnih omrežjih projekta filmski vlak (Youtube, Facebook), na festivalu DigitalBigScreen v Trbovljah ter na lokalnih televizijah.

Dodatne informacije dobite na e-naslovu info@filmskivlak.si. Vabijo vas tudi, da se udeležite njihovih brezplačnih delavnic v sklopu projekta Filmski vlak, ki so namenjena izobraževanju o filmih. Termini in kraji delavnic so objavljeni na spletni strani www.filmskivlak.si.

Vir in foto: Center za mladinsko kulturo Kočevje

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

46216

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino