Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 14 Nov. 2018

Forum o prostovoljstvu

Slovenska filantropija v četrtek, 29. novembra 2018, pripravlja Forum o prostovoljstvu s temo solidarnost mladih, ki bo potekal v prostorih Hiše EU v Ljubljani.

Prostovoljstvo je za mlade izjemna priložnost za izkustveno učenje solidarnosti in aktivno državljanstvo v praksi. Izkušnje doma in v tujini kažejo, da prostovoljskega aktiviranja mladih ni dobro prepuščati naključju, saj se sistemska podpora na tem področju močno obrestuje. Letošnji forum zato Slovenkska filantropija vsebinsko usmerja v razmislek o tem, kako ustvariti spodbudno in podporno okolje za vključevanje mladih v prostovoljstvo in kako med mladimi aktivno širiti solidarnost.

Na forumu boste imeli besedo mladi prostovoljci, izkušeni mentorji in predstavniki organizacij, ki uspešno razvijate prostovoljske programe mladih, pa tudi govorci iz ključnih organizacij za razvoj mladinskega dela pri nas. Prisluhnili boste lahko predstavitvam izjemnih prostovoljskih projektov in v delovnih skupinah skupaj razmišljali o smernicah za še uspešnejše vključevanje mladih v prostovoljstvo in širjenje vrednote solidarnosti.

Mladi prostovoljci se lahko foruma udeležite preko prijave v elektronski obliki, najkasneje do petka, 23. novembra 2018. 

Preliminarni program si lahko ogledate TUKAJ.

Več

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

68190

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino