Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 25 Oct. 2019

Fotografska nagrada ZEISS 2020

ZEISS nagrada za fotografijo, ki jo podeljujejo od leta 2016, nagrajuje najbolj prepoznavne oblikovalce podob na svetu in ustvarja izjemne serije, ki prikazujejo njihov individualni način gledanja na svet. Nagrada želi proslaviti tiste fotografe, ki potiskajo kreativne meje medija naprej, hkrati pa prikaže močno vizualno pripoved.

Letošnjo nagrada sledi temi odkritij. To je lahko osebno razodetje, znanstveni in tehnološki preboj ali ideja, ki je privedla do družbenih sprememb - nov način razmišljanja, ki je spremenil naše vsakdanje življenje. Tema sledi geslu "Videti onstran odkritja"

Kaj prijavljate?

Prijavitelji lahko predložijo različne vrste fotografij - ne glede na tehniko ali vsebino. Vsem prispevkom mora biti priložena ustrezen esej, ki prikazuje zgodbo, ki stoji za delom. Prijavi se serija 5-10 fotografij, ki raziskujejo krajino, ljudi, znanost, politične ali gospodarske spremembe ali celo kaj bolj konceptualnega.

Kdo se lahko prijavi?

Nagrada ZEISS za fotografijo je odprta za vse fotografe, ki so starejši od 18 let.

Kako sodelovati?

Za vstop v izbor morate fotografije naložiti na users.worldphoto.org

Nagrade

  • Paleta objektivov ZEISS po njihovi izbiri v skupni vrednosti 12.000 EUR,
  • 3.000 EUR za kritje potnih stroškov za foto projekt,
  • leti in namestitev za udeležbo na Sony World Photography Awards  in razstavo, ki se bo odprla v Londonu aprila 2020,
  • ZEISS bo zmagovalca povabil tudi na njihov sedež v Nemčiji, ogled tovarne in priložnost preizkusiti različne ZEISS objektive,
  • zmagovalec bo lahko tudi pri prihodnjih projektih neposredno sodeloval z ZEISS in Svetovno organizacijo za fotografijo,
  • izbor serij v ožjem izboru bo na ogled tudi v londonski hiši Somerset med razstavo Sony World Photography Awards. Datum razstave bo objavljen v začetku leta 2020.

Rok za oddajo je 4. februar 2020.

Za več informacij obiščite uradno spletno stran tekmovanja.

Vir in foto: ZEISS Photography Award 2020

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

37322

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino