Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 03 Sep. 2021

Fotografska razstava ob zaključku projekta Misija človek: Nasmeh24

Celjski mladinski center je v sodelovanju z Gimnazijo Celje – Center, v okviru Evropske solidarnostne enote izvedel projekt »Misija človek«, ki je nastal kot nadaljevanje mladinskega projekta »Enostavno človek«, ki je potekal od septembra 2020 dalje in vsebuje kar 20 dobrodelnih in solidarnih akcij.

S projektom Misija človek so naslavljali ozaveščanje ljudi o pomenu solidarnosti in dobrodelnosti znotraj lokalne skupnosti in širše okolice. Projekt je bil zasnovan na spodbudi aktivacije mladih in širše skupnosti, da prepoznajo socialno problematiko v okolju, kjer živijo in nanjo odgovorijo z ukrepanjem.

Zaključek projekta bodo slavnostno obeležili s razstavo z naslovom Nasmeh24, ki ima prav tako simbolni pomen, opominja nas namreč k pozitivi in smehu. Na razstavi bo predstavljenih 24 fotografij, kar simbolizira tudi naslov razstave Nasmeh24. Simbolika v naslovu je številka 24, ki predstavlja število ur v dnevu in pa spodbujanje, da se ljudje poskušajo čim več smejati, saj že sam pregovor pravi, da je smeh pol zdravja.

Prav tako je beseda nasmeh prevedena v 24 jezikov (24 uradnih jezikov EU), kar simbolizira Evropsko unijo oziroma enotnost med ljudmi. V tem projektu so se povezale vse generacije, zato bodo predstavili vse tiste, ki so lepšali dneve drugim in vse tiste, ki so bili deležni lepega dneva.

Otvoritev fotografske razstave Nasmeh24, bo v soboto, 4. septembra, ob 17. uri v prostorih Celjskega mladinskega centra in bo na ogled do ponedeljka, 4. oktobra 2021.

Vstop na razstavo je prost, vendar je obvezna prijava, saj je število mest omejeno.

Kontakt prijave: info@mc-celje.si.

Dogodek bo potekal v skladu z ukrepi NIJZ in pod pogoji PCT. PCT - P(rebolevniki) – C(epljeni) - T(estiran)!

Vir: MC Celje

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

29169

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino