Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 28 Feb. 2020

Fotografska razstava Zid(ovi)

Pretekli petek je v Galeriji K18, dislociranem galerijskem prostoru Pekarne Magdalenske mreže potekala otvoritev fotografske razstave Gillesa Baudrya, Wall(s) oziroma Zid(ovi). Gilles je v Pekarni Magdalenske mreže mednarodni prostovoljec v okviru programa Evropske solidarnostne enote. Študiral je na National Superior School of Art v Limogesu. Med 2014 in 2019 je delal kot kulturni mediator na Regionalnem skladu za sodobno umetnost (Regional Fund of Contemporary Art of Limousin) v Limogesu.

Mlad francoski fotograf Gilles Baudry je pred nekaj leti začel fotografirati zidove. K temu ga je spodbudilo postavljanje ovir v raznolikih oblikah na mejah, od bodečih žic v Evropi, do Trumpovih groženj z zidovi med ZDA in Mehiko. Hkrati je začel raziskovati estetske in poetične razsežnosti zidov, od metaforičnih zidov, ki jih postavljamo v intimnih odnosih, do zidov, ki v neoliberalnem kapitalizmu ščitijo sveto zasebno lastnino. Na razstavi si lahko ogledamo serijo fotografij zidov nastalih v različnih evropskih mestih in tudi v Mariboru.

Razstava je na ogled vsak delavnik od 14.00 do 18.00 do 18. 3. 2020, v Galeriji K18, na Koroški cesti 18 v Mariboru. V sklopu razstave pa mlad avtor pripravlja še ustvarjalno improvizirano kiparsko delavnico o privatnih zasebnih prostorih ter predavanje, na katerem bo povedal več o ozadjih nastalih fotografij.

Vir: Pekarna Magdalenske mreže
Foto: Domen Ulbi, arhiv Pekarna Magdalenske mreže

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

93808

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino