Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 19 Jun. 2019

Fotografsko pesniška razstava Brstenje

12. junija 2019 je fotografsko – pesniško razstavo ''Brstenje'' otvoril mlad in talentiran umetnik Tom Veber. Piše žanrsko raznolike poezije, od osebno izpovednih do družbeno kritičnih poem, v pesmi obravnava gejevsko problematiko in problematiko drugih marginalnih skupin. Razstava izraža mehkobo, krhkost in čutnost. Združuje pesmi, pisane v prostem verzu, vezane na najstniško in LGBTQ+ tematiko ter fotografije, ki se slikovno povezujejo z napisanim in prikazujejo motive iz narave. Soustvarjalec razstave je mlad fotograf, Tim Pongrac.

Vsaka pesem napisana v slovenskem jeziku, je prevedena v deset tujih jezikov. Na razstavi je Tom Veber predstavil tudi pesmi iz pesniškega prvenca Točka preloma iz katerih je zgrajen pesniški del razstave.

Celjski mladinski center je prostor, kjer mladi predstavijo svoj talent in dela širši javnosti, center je zanje dobra odskočna deska in stičišče koristnih informacij ter nasvetov. S takšnimi dogodki povezujejo lokalne in širše delujoče umetnike, dajejo prostor kulturi in umetnosti, spodbujajo mlade h kreativnosti, samoiniciativnosti ter izraznosti.

Razstava bo na ogled do nadaljnjega, v razstavnem prostoru celjskega mladinskega centra. Vabljeni!

Vir in foto: Celjski mladinski center

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

48752

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino