Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 15 Dec. 2021

GASTRONOMIJA IN MLADOSTNA KREATIVNOST

Turistična zveza Slovenije (TZS) je v sodelovanju z Zavodom RS za šolstvo in Centrom RS za poklicno izobraževanje organizirala festivala Turizmu pomaga lastna glava in Več znanja za več turizma, ki sta letos potekala na temo MOJ KRAJ MOJ CHEF. Prav tako so izpeljali tekmovanje Zlata kuhalnica.

Mladi iz vse Slovenije pa tudi tujine so kljub pandemiji koronavirusne bolezni, pripravili kar 87 turističnih nalog v katerih so predstavili tradicionalne jedi v moderni preobleki, raziskovali so knapovsko kulinarično tradicijo, zelišča, organizirali kulinarične pohode in odkrivali prekaljene kuharske in slaščičarske mojstre v svojem kraju.

Letos so bili prisiljeni vse projekte pripraviti v hibridni obliki, malce v živo in malce preko svetovnega spleta. Kljub temu so mladi svoje delo opravili brezhibno, z odliko in še večjo ustvarjalno žilico. Tekmovalci so recepte stresali kar iz rokavov, tradicionalno kuhinjo so kombinirali z modernimi prijemi, sladice so ponujali  v novih izvedbah, za idejami so brskali po pradavni zgodovini in ustvarjali 5-zvezdična kulinarična doživetja.

Najboljše ideje z recepturami so zbrali in objavili v katalogu Moj kraj moj chef, ki je dostopen na spletni strani. Dobite ga lahko tudi na Turistični zvezi Slovenije, Miklošičeva 38, Ljubljana.

Vir: Turistična zveza Slovenije

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

51588

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino