Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 12 Sep. 2022

Generator festival 2022 ob koncu poletja v MC Krško

V MC Krško so se odločili, da bodo letos izvedli Generator festival zadnji vikend v avgustu – tik pred samim začetkom v novo šolsko leto. Njihovo poletje je bilo precej delovno, saj je pri pripravi in organizaciji festivala obilo pomembnih malenkosti, ki lahko vplivajo na izvedbo festivala.

Prvi dan festivala, v petek, 26. avgusta 2022, so v dopoldanskem času začeli z otroško predstavo Jole Cole Čarodej, ki je navdušil najmlajše in njihove starše. Isti dan je v popoldanskem času v Šumici potekala delavnica grafitiranja, izdelke pa si lahko v Šumici ogledate do srede septembra. Kmalu so sledile tonske vaje za večerni nastop dveh glasbenih skupin. Skupina prostovoljcev, ki skozi celo leto v MC Krško pripravljajo koncerte, je poskrbela za tehnično plat nastopov glasbenih skupin Haiku Garden ter Pantaloons.

Naslednji dan festivala, v soboto, 27. avgusta, so dopoldne začeli z otroško kreativno delavnico, ki jo je za otroke pripravila Špela Beuc Colner. V Šumici je sledila delavnica pisanja rap besedil, ki jo je izvedel Urh Mlakar, znan pod umetniškim imenom UM, medtem ko je v stavbi Mladinskega centra fotografsko razstavo Intimations otvorila mlada ustvarjalka Alina Kozlova, ki je prostovoljka pri rezidenčnem društvu Društvo zaveznikov mehkega pristanka. Razstavo je popestrila glasbena spremljava letos nastale lokalne glasbene skupine Kava za dva. V večernem koncertnem delu so nastopili lokalni reperji Bayro, Yung Voodo in CDW, festival Generator pa so zaključili odlični Jimmy Barka Experience, ki so nas popeljali na žanrsko glasbeno popotovanje vse od  funka, brejkov, afra pa vse do balkanskih izrazov in rocka.

Festival so imeli namen naprej izpeljati v Šumici (gozdiček pod MC Krško), vendar smo se tik pred samim začetkom odločili, da bodo večino dogodkov izvedli znotraj hiše zaradi možnosti slabega vremena. Družabno stičišče festivala je tako postala ploščad tik pred vstopom v MC Krško, kjer so oba dneva obiskovalcem ponudili brezplačne palačinke. V petek je bila zraven na ploščadi še foto stojnica, kjer so se lahko vsi brezplačno fotografirali in takoj tudi dobili natisnjene zabavne fotografije, v soboto zvečer pa je zraven potekala še akcija Heroji furajo v pižamah v organizaciji Zavoda Vozim, ki so poskrbeli za brezplačno in varno vožnjo domov in za ozaveščanje, da se naj nikoli ne vozi pod vplivom alkohola.

Festival so uspešno izvedeli, k uspehu pa so res veliko tudi pripomogle njihove prostovoljke in prostovoljci, ki so ves čas aktivno sodelovali.

Vir: MC Krško

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

90373

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino