Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 26 Aug. 2020

Gledališče na ulice za družbene spremembe: TAGZ 2020

KUD Transformator tudi letos v Ljubljani organizira usposabljanje na področju gledaliških tehnik gledališča zatiranih, Transformatorjevo akademijo gledališča zatiranih (TAGZ), Gledališče na ulice za družbene spremembe: TAGZ 2020.

TAGZ je intenzivno izobraževanje o uporabi gledališča kot orodja za doseganje družbenih sprememb z uporabo metodologije in gledaliških tehnik gledališča zatiranih. 65-urno izobraževanje je namenjeno mladim, mladinskim delavkam_cem, aktivistkam_om, (socialnim) pedagoginjam_om, andragoginjam_om, socialnim delavkam_cem in drugim, zainteresiranim za izpopolnjevanje v metodologijah aktivističnega in gledališkega dela.

Na izobraževanju se udeleženke_ci spoznajo z metodologijo Gledališča zatiranih in s posameznimi tehnikami: slikovnim gledališčem, časopisnim gledališčem ter mavrico želja, poudarek pa je na forumskem gledališču in osnovah jokeringa.

Dva septembrska tedna, 7.-11. 9. in 14.-18. 9. 2020, sta rezervirana za usposabljanja pod mentorstvom Barbare Polajnar, Metke Bahlen, Jake Andreja Vojevca in gostujočega mentorja Jaše Jenulla.

Prijavi se do 1. septembra 2020 (oz. do zapolnitve razpoložljivih mest) s klikom tukaj. Predhodne gledališke izkušnje niso potrebne. Izobraževanje je za udeležence brezplačno in neprecenljivo.

Z vsemi vprašanji se obrnite na transformator.toslo@gmail.com, več informacij pa na spletni strani.

Partnerji v projektu: Gledališče IGLU, Globus Hystericus, Zavod Bob, L’MIT, Društvo Matafir, Društvo Podtalnica, KUD Mreža.
TAGZ je del programa Gledališče zatiranih. Projekt sofinancira Mestna občina Ljubljana.
Vir in foto:  Kulturno umetniško društvo Transformator

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

88873

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino