Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 27 Nov. 2018

Govoriš kohezijsko?

Na straneh projekta Govoriš kohezijsko?, lahko na poučen in pregleden način izveš vse, kar moraš vedeti o evropskih kohezijskih skladih (EKS) in z njimi podprtih projektih v Sloveniji. Zavod Radio Študent in Center nevladnih organizacij Slovenije – CNVOS v okviru projekta raziskujeta, kako uspešne so posamezne občine pri črpanju sredstev iz EKS in kakšni so dejanski učinki podprtih projektov na okolje, regionalni razvoj in kakovost vsakdanjega življenja?

S tem namenom Radio Študent in Center nevladnih organizacij Slovenije organizirata strokovne konference in tematske javne okrogle mize, na katerih poskušajo zbrati čim več informacij in soočiti čim več mnenj o EKS in hkrati ozaveščati mlade in širšo javnost. Vse ugotovitve so predstavljene v obliki radijskih oddaj, podcastov, video animacij, video prenosov, infografik in strokovnih člankov, ki so dostopni na strani Govoriš kohezijsko?

Že v četrtek, 13. decembra 2018, pa se lahko udeležiš naslednjega izmed posvetov, kjer boš izvedel_a, kako lahko kohezijska sredstva izkoristimo za (bolj) zdravo življenjsko okolje. Na posvetu bodo predstavniki ministrstev, javnih agencij, zavodov, občin in nevladnih organizacij, spregovorili o tem, kaj so s projekti podprtimi s kohezijskimi sredstvi že dosegli in razmislili, kaj lahko v tej in naslednji finančni perspektivi še izboljšajo.

Kaj je kohezijska politika?

„Kohezijska politika“ je politika, ki podpira več sto tisoč projektov po vsej Evropi, ki prejemajo sredstva Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR), Evropskega socialnega sklada (ESS) in Kohezijskega sklada.

Več

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

79039

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino