Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 02 Sep. 2021

Heroji vozili s koncerta Siddharte

V ponedeljek, 30.8.2021, so Heroji zopet vozili s koncerta in hkrati ozaveščali o posledicah vožnje pod vplivom. Vožnje so bile del koncerta Siddharte v Žalcu, ki je bil zaradi slabega vremena prestavljen v telovadnico I. osnovne šole Žalec. Koncert je bil razprodan, heroji pa so s svojo prisotnostjo in aktivnostmi uspeli doseči ca. 500 ljudi.

Obiskovalci koncerta so si zaradi slabe vremenske napovedi že pred prihodom uredili prevoz. Dogovorili so se, kdo v družbi bo trezen in voznik. Kljub temu, da so heroji zaradi tega bili manj dejavni kot običajno, nas veseli, da se našega sporočila zaveda vse več ljudi vseh starosti in se zato odločajo za vožnjo pod vplivom alkohola.

Poleg brezplačnega prevoza so obiskovalcem nudili tudi nekaj informacij in zabave na temo varne vožnje in odgovornega vedenja ob pitju. Možna je bila tudi uporaba alkotesta, kjer so vse, ki so napihali 0,0, čakale simbolične nagrade.

S tem se je sklenila letošnja sezona voženj, mlade bodo zopet vozili in ozaveščali prihodnje leto, ko se bodo razmere za druženje in veselje izboljšale.

Vožnje z zabav so del iniciative za manj voženj pod vplivom alkohola, Heroji furajo v pižamah, kjer mlade, ki so na koncertu ali žuru kaj spili, brezplačno peljemo domov ter hkrati ozaveščamo o posledicah voženj pod vplivom. Posebnost teh je, da so vozniki poškodovanci v prometu, ki so zaradi slabih odločitev pristali na vozičku. Koncert je bil del projekta Odklopljeni četrtki, ki ga vodi Mladinski center Žalec.

Vir: Zavod Vozim

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

74662

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino