Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 18 Aug. 2021

Herojske vožnje z zabav v Žalcu in na Ptuju

Zavod VOZIM je odprl sezono herojskih voženj. Prve letos so izvedli v Migojnicah pri Žalcu, sledile pa so jim vožnje na Ptuju.

12. avgusta so bili v Letnem gledališču Limberk, kjer so v soorganizaciji z Mladinskim centrom Žalec vozili s koncerta skupine TABU, 14. avgusta pa na Ptuju, kjer so v okviru festivala Arsana v soorganizaciji s Klubom ptujskih študentov vozili s koncerta izvajalcev Joker Out, Infected in Večera Amy Winehouse by JUNE.

Obiskovalci obeh koncertov so izkazali zanimanje za iniciativo, predvsem tisti, ki si prevoza niso uredili, a so kljub temu pili alkohol. Pohvalno je dejstvo, da si jih je večina uredila prevoz tako, da je za to prosila starše ali pa so se dogovorili, kdo v družbi bo trezen in voznik.

Poleg brezplačnega prevoza obiskovalcem Zavod VOZIM nudi tudi informacije in zabavo na temo varne vožnje in odgovornega vedenja na zabavah. Mladi in drugi imajo na stojnici možnost uporabe alkotesta, kjer vse, ki napihajo 0,0, čakajo simbolične nagrade.

Letošnjih voženj še ni konec, z misijo bodo nadaljevali ponovno v Žalcu in Murski Soboti.

Vožnje z zabav so del iniciative Heroji furajo v pižamah, kjer mlade, ki so na koncertu ali žuru kaj spili, brezplačno peljejo domov ter hkrati ozaveščajo o posledicah voženj pod vplivom alkohola. Posebnost njihovih voznikov je, da vozijo osebe, ki so bile poškodovane v prometu in so zaradi slabih odločitev pristale na vozičku.

Vir: Zavod VOZIM

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

40678

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino