Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 15 Feb. 2019

HI Connect - mednarodni prostovoljski program mladinskih prenočišč

Popotniško združenje Slovenije (PZS) v sodelovanju z drugimi članicami Mednarodne federacije mladinskih prenočišč (bolje poznano kot Hostelling International ali skrajšano HI) sodeluje v programu HI Connect, ki omogoča prostovoljno delo v številnih evropskih organizacijah, Južni Koreji, Kanadi in še kje. 

Preko programa HI Connect je v slovenskih hostlih gostovalo nekaj deset prostovoljcev iz tujine, prav tako pa omogoča slovenskim mladim prostovoljkam in prostovoljcem, da se poda v eno od držav, ki sodelujejo v programu HI Connect in obogati svoje znanje, pridobi nove kompetence ter spozna novo kulturo in prijatelje. 

Alenka Kastelic je le ena od njihovih prostovoljk, ki se je v okviru HI Connect mudila v Vigu v Španiji in je v članku v spletnem časopisu »Svetovni popotnik« oziroma Globetrotter med drugim zapisala: »Ko sem pristala na letališču Vigo, sem se že takoj po pozdravu vodje hostla lahko prepričala, da z angleščino tu ne bom prišla daleč. Kar je bilo zame, ki sem del poletja preživela na delavnicah v tujini, kjer je edini jezik angleščina pravi mali šok."

Vendar pa na koncu pove: »Vigo mi je pokazal, kako potovati v neznana mesta za dalj časa. Spoznala sem skrivnosti mesta, vse trge in parke in se na koncu domov vrnila polna vtisov. In če si kdaj zaželim velikih turističnih mest, vedno obstaja javni prevoz, ki me v svojem tempu lahko popelje, kamor koli želim. HI Connect te nauči nekaj o delu v tujini in nekaj o kulturi kraja, zraven pa te mimogrede nauči še veliko jezika.« Njeno celotno doživetje lahko preberete na tej strani.

Z vključitvijo v prostovoljski program Popotniškega združenja Slovenije, lahko tudi vi postanete del uspešne in zanimive HI-Connect zgodbe. Vabijo vas, da se jim pridružite in doživite nepozabno življensko izkušnjo.

Vir: Popotniško združenje Slovenije

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

36518

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino