Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 30 Dec. 2019

"Hodi naprej" sporočilo večera sodobne krščanske glasbe

Društvo mladinski ceh je aktivno vključeno pri organizaciji že 12. sezone večerov sodobne krščanske glasbe (SKG). Zadnji večer SKG v tem koledarskem letu je 12. decembra oblikovala Petra Stopar s spremljevalno skupino. Že uveljavljenim avtorskim pesmim je dodala dobro poznane tuje in domače skladbe, ki so vžgale srca in dvignile obiskovalce na noge.

Mraz in sneg sta v četrtkovih večernih urah zajela tudi Rakovnik v Ljubljani ter naredila primeren ambient in uvod v prijeten večer. Vrhunska glasbena spremljava skupine in krasen Petrin glas nista razočarala lepega števila obiskovalcev. Naslov večera in hkrati prve pesmi oriše glavno sporočilo, ki ga je pevka želela predati vsem obiskovalcem in sicer hodi naprej. Tudi, ko nam ne gre in se izgubimo ali iščemo pravo pot. Naj vztrajamo, ne pozabimo, da nam On stoji ob strani in gremo naprej.

Večer se je nadaljeval s pesmima "Obljuba" in "Le kdo", nato pa je Petra sama, brez skupine zapela še "Brez besed" in "Luč". V drugem delu koncerta smo slišali tudi bolj energične pesmi kot sta "Neminljivi Bog" in "V imenu Jezusa". Na koncu je blagoslovu sledila, skupaj z vsemi zapeta, "Let it be".

V prihajajočem letu gostijo novo skupino: Mesto na gori! Mladi z Društva mladinski ceh vabijo vse na naslednji večer SKG in sicer 16. januarja 2020, ob 19.30 uri v grad Rakovnik (Ljubljana). Več na fb dogodku: Večeri sodobne krščanske glasbe.

Vir in foto: Društvo Mladinski ceh

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

75885

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino