Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 04 Apr. 2022

Horizon Europe: Mladi 2022

V evropskem letu mladih je poseben poudarek na potrebi po podpori mladim z manj priložnostmi za pridobivanje ustreznega znanja in izkušenj, da bi bili aktivni in angažirani državljani. Evropsko leto mladih 2022 želi na vseh ravneh - evropski, nacionalni, regionalni ali lokalni ravni, podpreti mlade, da se vključijo v priložnosti, ki lahko spodbudijo njihov osebni in poklicni razvoj.

V okviru evropskega leta mladih je  Generalni direktorat za raziskave in inovacije Evropske komisije v petek, 1. aprila 2022, začel z novo pobudo: HORIZON EUROPE MLADI 2022.

Pobuda študente vabi, da kot opazovalci sodelujejo pri ocenjevanju predlogov v okviru programa Horizon Europe. Prijavijo se lahko študenti, ki so trenutno vpisani v magistrski program katere koli smeri na kateri koli univerzi v državah članicah EU. Študente iz prikrajšanih in raznolikih okolij ali pripadnike ranljivih in marginaliziranih skupin se še posebej spodbuja k prijavi.

Prvi mladi opazovalci bodo povabljeni k sodelovanju v evalvacijah raziskovalnih predlogov Horizon Europe, ki bodo potekale od septembra 2022. Evalvacije zajemajo vsa področja znanosti v širšem smislu, od družboslovja in humanistike do naravoslovja in inženirstva. Mladi opazovalci se bodo pomerili z mentorjem Evropske komisije, ki jih bo spremljal v celotnem procesu ocenjevanja.

Več informacij o pobudi je na voljo na naslednji povezavi.

Vir: Evropska komisija

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

14146

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino