Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 19 Mar. 2020

Hostel Pekarna na voljo medicinskemu osebju UKC Maribor

Youth Hostel Pekarna, ki se nahaja v neposredni bližini UKC Maribor, je od danes prvi nastanitveni objekt v Mariboru, ki bo pomagal v boju proti epidemiji Covid-19, služil bo namreč kot nastanitveni objekt za medicinsko osebje.

Na ta način bo mnogim, ki so zaposleni v UKC Maribor, pot v službo skrajšana na zgolj nekaj minut hoje, hkrati pa bo omogočena tudi izolacija zdravstvenih delavcev od ostalih družinskih članov ter zmanjšana možnost širjenje koronavirusa.

"Veseli smo, da lahko pomagamo v tej situaciji. Zdravstveni delavci so najbolj obremenjeni, naše kapacitete pa so trenutno prazne," je za časnik Večer povedala Marja Guček, direktorica Mladinskega kulturnega centra Maribor (MKC Maribor), ki s hostlom upravlja. Kot še pove Gučkova, v hostlu trenutno deluje samo vodja hostla, delo pa so uredili tako, da se poti zaposlenih v hostlu in zdravstvenega osebja ne bodo križale: "Za zdravstvene delavce smo pripravili sobe, zanje pa bo do nadaljnjega skrbel UKC. Njihovo osebje bo torej menjavalo rjuhe, brisače, čistilo... Dogovor je tudi, da lahko v vsaki sobi biva samo ena oseba, maksimalno bomo torej gostili do 15 ljudi dnevno."

Youth Hostel Pekarna je del mreže mladinskih prenočišč Slovenije, ki jo vodi Popotniško združenje Slovenije, z njim pa upravlja MKC Maribor pod vodstvom direktorice Marje Guček.

Vir: Večer in Popotniško združenje Slovenije
Foto: Popotniško združenje Slovenije

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

89389

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino