Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 28 Sep. 2021

Hostel Pekarna praznuje 10. obletnico in nagrajuje

Hostel Pekarna, ki obratuje od leta 2011 in je del Kulturnega centra Pekarna, letos praznuje okroglo 10. obletnico svojega delovanja. V desetih letih se lahko pohvali z veliko dobrimi zgodbami na področju mladinskega turizma. 

Ekipa Hostla Pekarna (HOP), ki je del mreže Popotniškega združenja Slovenije, v tem tednu praznuje svoj 10. rojstni dan in se z veseljem spominja vseh dosežkov, ki so jih zabeležili v tem obdobju - na primer tudi tega, da je prvem desetletju obstoja gostil le malce manj kot 30.000 nočitev iz več kot 114 držav. Prav zaradi edinstvenih gostov se v HOP-u neprestano trudijo izboljšati naše storitve in dvigniti mladinsko prenočišče na višji nivo.

Ker so ob 10. obletnici obstoja prejeli številna čudovita voščila, spomine in lepe želje, so se odločili le-te zbrati na enem mestu - vsak dan bodo tako objavili eno na posebni podstrani, ki si jo lahko ogledate s klikom na tole povezavo.
RASTEJO S TRADICIJO

Skozi leta se je hostel iz prenočišč za mlade spremenil v domač, za bivanje prijeten namestitveni objekt - prijazen posameznikom, družinam in skupinam. Prostori so postali pisani in igrivi, s pridihom mestne zgodovine in tradicije, saj sobe skozi stenske plakate pripovedujejo Zgodbe Maribora (Rojstvo Maribora, Stara trta, Mariborsko obzidje...), hodnike pa krasijo družabne igre za najmlajše in mlade po srcu.

Poleg sodelovanja s Slovensko turistično organizacijo pri projektu Zdaj je čas: Moja Slovenija, Drava Bike, Zavodom za turizem Maribor, Popotniškim združenjem Slovenije in drugimi, so tudi sami ogromno naredili za promocijo in prepoznavnost hostla, tako v Sloveniji kot tujini. Pridružili so se izdelavi zemljevida USE-IT, prav tako pa so naredili tudi lasten zemljevid Maribora in Kulturnega centra Pekarna. Posneli so veliko promocijskih videov hostla, Maribora in okolice ter sodelovali na raznih turističnih sejmih. Z namenom hostel približati ljudem, so zanje pripravili tudi več nagradnih iger z brezplačnimi nočitvami in drugimi nagradami.

JUBILEJNI POPUST IN NAGRADNA IGRA V OBLIKI LIKOVNEGA NATEČAJA

Hostel Pekarna v okviru praznovanja 10. obletnice vse do konca leta 2021 podarja 10% popust na vse nočitve in vabi k domišljijskem likovnem natečaju pod naslovom »100-ka«, ki temelji na domišljiji vsakega posameznika. Vsak, ki bo narisal ali naslikal, kako bo Hostel Pekarna izgledal ob 100. obletnici, sodeluje v likovnem natečaju za glavno nagrado - brezplačno nočitev za dve osebi s samostojnim odkrivanjem Maribora s pomočjo vrečke Mini Adventures, dvema kartama za obisk Botaničnega vrta Univerze v Mariboru ter dvema povratnima kartama za gondolo na Pohorje.
Več o nagradni igri si lahko preberete na tej povezavi.
Vir: MKC Maribor

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

28456

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino