Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 20 Aug. 2019

i-Portunus, razpis za financiranje mobilnosti umetnikov

V sklopu pilotnega projekta Evropske komisije i-Portunus je objavljen še zadnji od treh razpisov za financiranje mednarodne mobilnosti umetnikov. Ustvarjalci uprizoritvenih in vizualnih umetnosti imate tako letos še zadnjič priložnost, da v drugi državi preživite od 15 do 85 dni ter vzpostavite oziroma utrdite sodelovanje z drugimi umetniki.  

Na prvi in drugi razpis je prispelo 2.300 prijav umetnikov in kulturnih delavcev, izbranih pa je bilo 253 kandidatov. Komisija bo po letošnji naložbi v višini 1 milijona evrov naslednje leto za podobno shemo namenila 1,5 milijona evrov. Namen pilotnih projektov je priprava na leto 2021, ko naj bi mobilnost umetnikov in kulturnih delavcev postala sestavni del programa Ustvarjalna Evropa.

Podrobnosti o projektu in prijavni obrazec najdete na povezavi.

Rok za prijavo je 5. september 2019 do 14.00.

Vir in foto: Evropska komisija

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

37289

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino