Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 22 Feb. 2021

Igra Lahkih nog naokrog in zaključek projekta

Poslanstvo Voluntariata je promocija ideje miru, družbene pravičnosti, trajnostnega razvoja in mednarodnega sodelovanja ter solidarnosti skozi prostovoljsko delo in prostovoljske projekte. Eden izmed projektov, ki močno nagovarja njihovo poslanstvo, je strateški projekt EVS: Lahkih nog naokrog – ang. Itchy Feet. Projekt je Zavod Voluntariat za obdobje 24 mesecev postavil v osrčje lokalnih in mednarodnih iniciativ, v sklopu katerih so sodelovali slovenski in mednarodni prostovoljci.

Kot vodilna organizacija v Sloveniji na področju mednarodnega prostovoljstva in globalnega učenja so se s projektom posvetili izvedbi promocijskih aktivnosti o priložnostih na področju mednarodnega prostovoljstva, pomena neformalnega učenja in pridobivanja kompetenc skozi mednarodno prostovoljno delo, s poudarkom na možnostih udeležbe mladih v programih ERASMUS+. Namreč, udeležba v tovrstnih programih prispeva k pridobivanju in krepitvi veščin mladih, ki  pripomorejo k boljši socialni in ekonomski integraciji v družbo.

V zahvalo in inspiracijo za nadaljnji razvoj mladih v Sloveniji, ki svoj čas in energijo namenijo širjenju poslanstva Voluntariata in drugih prostovoljskih organizacij v Sloveniji so v sodelovanju s skupino prostovoljcev in Zavodom DICE ustvarili družabno igro Lahkih nog naokrog. Igro so razvili kot inovativni pripomoček za nevladne organizacije, mladinske delavce in vse druge, ki bi želeli z igrifikacijo razširiti obzorja mladih (ali pa tudi manj mladih?) o tem, kakšna prostovoljstva obstajajo in kakšni so učinki prostovoljske izkušnje na prostovoljca. Igra je preprosta za uporabo in je prosto dostopna na njihovi spletni strani organizacije (Igra: Lahkih nog naokrog). Vse kar potrebujete za igranje je tiskalnik, papir, škarje in »fižolčke«. Prostovoljska dela, ki jih uporabljamo v igri, in veščine, ki jih posameznik pridobi, so prilagodili potrebam mehanike igre in ne odražajo nujno realnih možnosti pridobivanja veščin na določenem prostovoljskem delu.

Z veseljem vam predstavljajo igro Lahkih nog naokrog in upajo, da bo tudi vaše izvrstno orodje pri vzbujanju poguma in uresničevanju sanj mladih ob iskanju projektov prostovoljskega dela, tako v naši državi kot na globalni ravni.

To je zaključek projekta ni pa zaključek njihovih aktivnosti na novo odkritem področju igrifikacije. Zelo kmalu, takoj ko bo to mogoče zaradi situacije COVID-19, bodo igro preizkusili tudi v živo.

Vir: Zavod Voluntariat

 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

37620

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino