Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 18 Aug. 2022

Indikamp 2

Mladinski center Velenje je v času od 4. 7. - 8. 7. za otroke organiziral pravo poletno indijansko pustoloviščino! 
Pri snovanju in izvedbi je z mladinskimi delavci sodelovalo več kot 30 mladih, med njimi tudi Leli iz Gruzije, ki je bila v mladinskem centru pred leti na programu EVS ter aktualna ESE prostovoljca, Seyithan in Emre iz Turčije, tako, da je bilo v taboru slišati tudi tuje jezike, kar je prava popestritev kampa, ki je z leti postal tradicionalni.
Mali indijančki so se prvi dan združili v različna plemena, ki so se ločila po barvi peres in si izbrali svoje indijansko ime, ki jih je spremljalo skozi celi teden.
Po jutranjem obredu s starešinami, kjer so zapeli kakšno pesmico, slišali pomembne življenjske nauke, se zahvalili naravi, soncu, zemlji, potelovadili, plesali in pomalicali, so sledile dnevne aktivnosti.
Med drugim so jahali konje, plezali, streljali z lokom, lovili ribe, risali na platna in na kamenčke, delali jamske poslikave, barvali svoje Indi majčke, ustvarjali lovilce sanj, brali pravljice in basni, šli na pohod, imeli indijanske pogovorne kroge, kjer so izražali svoje počutje, imeli šolo preživetja v naravi, delavnico bobnanja, hulahop obroče, borilne veščine in spoznavali zelišča.
Zadnji dan so za starše pripravili nastop - uprizoritev indijanskega duha v krogu, ki ga je spremljal fire show in svečan prižig ognja, druženje pa so zaključili z veselim in divjim plesom okoli ognja, kjer so se jim pridružili tudi njihovi najbližji.
Tabor, ki je sedaj že tradicionalni, soustvarjajo številni mentorji, mladinski delavci, društva in organizacije.
Marko Pavlović, študent in mentor skupine, je strnil svoje vtise: "Na Indicampu mi je bilo super! Najbolj všeč mi je to, da sem spet dobil 100 novih prijateljev - malih in velikih. Vladala je sproščenost in dobra volja.  Ta tabor je lepa priložnost za ukvarjanje in igranje z mlajšimi člani naše občine (smeh). Spoznavati njihove ideje in poglede na isti svet, v katerem živimo.
Otrokom s tem dajemo možnost, da se družijo z veliko otroki, v tej veliki skupini so svobodni, počnejo kar si želijo, plešejo, rišejo, skačejo in se lovijo. Pridobijo nova znanja, preko katerih lahko raziščejo svoje interese. Tistim, ki pa ga ustvarjajo daje ogromno energije, otroške, pristne. Obilico otroških prigod, tudi mi si dovolimo spet biti otrok. Nekateri se povežejo s svojim notranjim Indijancem, nekateri pa tudi začutijo starševske instinkte. Definitivno bi v naslednjih letih še sodeloval."
Vir: Mladinski center Velenje

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

76042

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino