Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 15 Apr. 2022

Info Škuc Podporna skupina

Info center ŠKUC bo 9.5. 2022 začel s podporno skupino namenjeno mladim, ki se soočajo s težavami v duševnem zdravju zaradi posledic epidemije COVID-19.

Ukrepi, ki so bili uvedeni za zajezitev epidemije so negativno vplivali na že tako krhko duševno zdravje mladih. Prav tako je dostop do pomoči težaven, na zdravniško obravnavo se lahko čaka tudi eno leto.

Podporna skupina bo ponujala varen prostor, v katerem bodo mladi lahko delili svoje občutke, stiske in prejeli medsebojno podporo.

Terapevtsko skupino bo vodil izkušen magister družinske terapije.

V sklopu programa bodo poleg terapevtskih srečanj potekali tudi informativni dogodki o duševnem zdravju ter ustvarjalne delavnice, na katerih bodo predstavljeni mehanizmi za spoprijemanje s stiskami preko umetniških medijev.

Dogodki znotraj programa se bodo prilagajali potrebam skupine. Srečanja bodo potekala ob ponedeljkih med 17.00 in 18.30, 10 tednov, s pričetkom 9. 5. 2022.

Zaželena je udeležba na vseh srečanjih. Udeležba je brezplačna.

Prijave sprejemajo do 1. 5. 2022.

Obrazec za prijavo najdete tukaj.

Za več informacij lahko pišete na info.center@skuc.org

Projekt je financiran s strani Urada za mladino MOL.

Vir: Mreža L'MIT

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

64013

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino