Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 17 Dec. 2021

INFORMATIVA 2022 - SEJEM IZOBRAŽEVANJA IN POKLICEV

Že 14. Informativa, največji vseslovenski sejem izobraževanja in poklicev, bo 21. in 22. januarja 2022 tik pred uradnimi informativnimi dnevi ponovno V ŽIVO predstavila celovito paleto izobraževanj, možnosti zaposlovanja, poklice in prekvalifikacije.

Na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču se bodo tako predstavile vse slovenske univerze z vsemi programi (dodiplomskimi in podiplomskimi), srednje šole in šolski centri, višje strokovne šole, visoke šole, potekale pa bodo tudi predstavitve poklicev in štipendij. V okviru dogodka bo ponovno potekal projekt
Moja prva zaposlitev, ki bo mlade pripravil na vstop trga dela in jim ponudil možnost konkretnih razgovorov pri njihovih potencialnih zaposlovalcih. 

Novost prihajajoče Informative je program, ki bo potekal v hibridni obliki, v živo pred prisotno javnostjo in hkrati tudi online. V okviru programa bodo potekale predstavitve: 
  • Kam po končani osnovni in srednji šoli?
  • Naj izberem študij/poklic, ki mi je všeč ali študij, ki mi zagotavlja zaposlitev?
  • Kakšne so izobraževalne priložnosti v tujini, možnosti vpisa in delovnih praks.
  • Kako in kje iskati študentsko delo?
  • Karierno svetovanje.
  • Priložnosti za štipendije.
Program pripravljajo tudi domače in tuje univerze, ki želijo mladim predstaviti in približati svoje študijske programe.

14. Informativa bo potekala 21. in 22. januarja 2022 od 9. do 18. ure. Vstop bo za vse obiskovalce, ki jih je vsako leto okoli 25.000, brezplačen. Več na www.informativa.si
 
Vir: Informativa.si

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

40942

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino