Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 12 Feb. 2020

Informativni dnevi 2020 - navodila za uporabo

V petek, 14. 2., in soboto, 15. 2. 2020, bodo za bodoče dijake in študente potekali informativni dnevi po celotni Sloveniji, na katerih se boste imeli priložnost pobliže spoznati z izobraževalnimi ustanovami. Ker se termini ogledov po posameznih zobraževalnih ustanovah razlikujejo, predlagamo, da natančne ure skupnih predstavitev preverite na spletnih straneh in družbenih omrežjih šol in fakultet, v večini primerov pa bodo informativni dnevi potekali v petek ob 9. in 15. uri ter v soboto ob 9. uri. Pred obiski se dobro pripravite in organizirajte, da bo odločitev, kje nadaljevati svojo učno pot, lažja in pravilna. 

Zakaj je pomembno, da obiščete informativni dan?

Informativni dan omogoča, da pridete v stik s profesorji in dijaki in študenti, zato je smiselno, da obiščete šole, ki ste jih umestili v ožji izbor. Tam se lahko seznanite s tem, kako poteka pouk, kakšne interesne dejavnosti ponujajo na šoli. Bodite pozorni tudi na odnose med dijaki in učenci, prepustite se občutkom, ki jih doživljate ob obisku šole. Pomembno je tudi, kako se pripravite na informativna dneva; pripravite si seznam vprašanj, obišči spletne strani željenih šol ali fakultet, določi si prioritete. Veliko uporabnih informacij o srednjih šolah in fakultetah najdeš na spletnem portalu dijaškisvet.si.  

Katere pomembne informacije je bistveno preveriti?

Da bi lažje ugotovili, katera srednja šola ali fakulteta je priemerna zate, najdeš spodaj nekaj vprašanj, ki ti lahko pomagajo pri odločitvi. In imejte v mislih, da nobeno vprašanje ni neumno ali nesmiselno, sprašujte čimveč. 

Dan odprtih vrat dijaških in študentskih domov

Informativni dnevi so namenjeni tudi pridobivanju informacij glede bivanja v domovih. Obiščite spletne strani dijaških in študentskih domov, preglejte, kdaj imajo dan odprtih vrat in jih obiščite. Tako boste dobili prve vtise o življenju v domu, pogovorili se boste lahko s pedagoškimi delavci ter z dijaki in študenti, ki že bivajo v domovih.

Koristne povezave za obdobje po informativnih dnevih

Izkoristite informativna dneva, sprašujte čimveč in imejte v mislih, da nobeno vprašanje ni neumno ali nesmiselno. In veliko sreče pri izbiri svoje poti vam želimo!

Vir: uredništvo mlad.si
Foto: unsplash

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

34851

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino