Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 27 Sep. 2021

INSTA PO#MOČ

Pandemija COVID-19 je zaostrila težave v duševnem zdravju mladih, ukrepi za preprečevanje okužb pa omejili socialne stike, ki so v letih odraščanja in adolescence temelj oblikovanja posameznikove identitete.

Ideja za oblikovanje novega programa Insta po#moč se je rodila v preteklem letu. V CID-u so se na pobudo mladih odzvali in v sodelovanju z mladima psihologinjama Moniko Ficjan in Evo Sedlašek ter mladinsko delavko Tino Maroh pričeli s kreiranjem in izvajanjem programa. 

Program je zastavljen s ciljem spodbujanja mladih k aktivnemu delovanju in iskanju pomoči. Izvajanje lahko poteka ne glede na epidemiološko sliko v Sloveniji, svetovanja pa so namenjena najstnikom in mladim od 12. do vključno 29. leta. Posebnost in prednost programa sta mladi strokovno izobraženi svetovalki, ki sta nekatere težave mladih ne tako dolgo nazaj morda izkusili tudi sami, kar lahko privede do hitrejšega vzpostavljanja zaupanja in vzajemnega odnosa z uporabniki programa. Uporabnikom nudijo možnost pomoči v lokalnem okolju, do katere lahko dostopajo hitro, brez posrednikov in brezplačno. Izvajajo se kratka, v rešitev usmerjena svetovanja, namenjena poslušanju in opolnomočenju mladih za uspešno soočanje s težavami.

Program nudi:

# individualna svetovanja in razbremenilne pogovore,

# varno in zaupno okolje,

# pomoč in podporo pri iskanju rešitev,

# odkrivanje različnih načinov pomoči in samopomoči,

# osvetlitev tvojih močnih področij,

# pomoč pri vzpostavljanju in ohranjanju dobrih medosebnih odnosov.

Svetovalnica deluje en dan v tednu. Dnevi in termini svetovanj so za tekoči mesec določeni v naprej in so redno objavljeni na spletni strani https://www.cid.si/instapomoc/

Mladi uporabniki lahko izbirajo med različnimi oblikami svetovanja:

# osebno v prostorih CID-a

# video klic (spletno orodje Zoom)

# brezplačni telefonski klic

# pisno po e-pošti

Vse mlade vabijo, da obiščejo tudi njihov Instagram profil insta_po_moc, kjer objavljajo zanimive in uporabne psihološke vsebine. Z rednimi objavami izpostavljajo različne tematike, ki mladim lahko pomagajo pri skrbi za lastno duševno zdravje.

Vir: CID Ptuj 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

31339

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino