Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 03 Jul. 2019

Inštitut Luc Hoffmann išče inovativne rešitve za ohranitev biotske raznovrstnosti

Te zanima boitska raznovrstnost in bi o njeni ohranitvi lahko kaj povedal_a? Si mladi_a raziskovalec_ka ali praktikant_ka? Imaš provokativno idejo o tem, kako lahko izboljšamo raziskave in prakso na področju biotske raznovrstnosti?

Inštitut Luc Hoffmann skozi iniciativo Biodiversity Revisited išče inovativne ideje, nove pobude, okvirje in razprave o preteklosti, sedanjosti in prihodnosti biotske raznovrstnosti. 

Mladi raziskovalci, magistri in doktoranti (z zaključkom v roku preteklih petih let) ter študenti vabljeni, da oddate svoj esej na temo biotske raznovrstnosti in njene ohranitve v obsegu največ 1500 besed in največ petnajstimi referencami. Prispevek mora vsebovati povzetek v 250 besedah in tri do pet provokativnih vprašanj v zvezi z vsebino eseja, ki se lahko uporabijo za spodbujanje dialoga na simpoziju o biodiverziteti. Reference, provokativna vprašanja in povzetek niso vključeni v besedni limit. Prispevki morajo biti v angleškem jeziku, najbolj dobrodošli so prispevki izven polja biodiverzitete.

Vsebina eseja naj se osredotoča na kritično obravnavo problema v zvezi z eno od tukaj določenih tem ali skozi holistično obtavnavo, ki presega določene teme.

Predloženi eseji bodo del razprave, ki bo potekala med in po mednarodnem simpoziju o biotski raznovrstnosti, potekal bo septembra 2019. Vaš esej bo prispeval k oblikovanju nove in integrirane raziskovalne agende, ki bo oblikovala nadaljne raziskave in vpliv biotske raznovrstnosti v naslednjih petih letih.

Nagrada: podeljenih bo sedem nagrad v višini 1.000 CHF (901,41 eur). Zmagovalci bodo tudi povabljeni, da se udeležijo mednarodnega simpozija o biotski raznovrstnosti septembra 2019.

Rok za oddajo: 15. julij 2019

Vse informacije in povezavo do prijave najdete tukaj.

Vir: uredništvo mlad.si
Foto: www.biodiversity-revisited.com

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

15349

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino