Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 25 Mar. 2022

InterCity Youth – Participacija 3.0

Bi radi srečali kolege iz drugih evropskih držav, se učili in razpravljali o novih orodjih, metodah in praksah mladinskega dela in participacije? Ste uslužbenec občine, pristojen za področje mladine ali vodja organizacije, ki na lokalnem nivoju izvaja mladinsko delo? 

Vabljeni k prijavi!

Konferenca bo potekala od 27. do 29. junija 2022 v Ljubljani in bo zbrala 150 udeležencev iz EU in sosednjih držav.

Konferenca je bila načrtovana za izvedbo novembra 2021 v kontekstu slovenskega predsedovanja Svetu Evropske unije in prestavljena na junij 2022 zaradi pandemije. Z njo želimo ustvariti močan zagon za nadaljnji razvoj participacije mladih kot osrednjega elementa družbenega razvoja.

V skladu z deklaracijo 3. Evropske konvencije o mladinskem delu in kot pomemben prispevek k bonskemu procesu želimo povezati občinske deležnike, odgovorne za izvajanje mladinskega dela, da bi okrepili vlogo in zmogljivosti lokalnih služb pri podpiranju na znanju osnovanega in participativnega mladinskega dela 

Nekateri od ciljev konference so:

  • spodbujati in krepiti holistični pogled na participacijo mladih kot proces soustvarjanja vsega od aktivnosti mladinskega dela od vsakdanjega življenja skupnosti, vključno s političnimi agendami in odločitvami;
  • ponuditi primere dobrih praks glede participacije mladih na lokalni ravni in pri tem prikazati njeno veliko vrednost tako za mlade kot za družbo;
  • služiti kot navdih in izhodišče za prihodnje evropsko medobčinsko sodelovanje na področju participacije mladih preko programov Erasmus+ in Evropska solidarnostna enota;
  • udeležencem nuditi novo energijo in ideje, ki so potrebni, da se vrnejo domov in tam izvedejo resnične spremembe.

K udeležbi so še posebej vabljeni pari v sestavi: uslužbenec občine in vodja organizacije mladinskega dela (npr. mladinskega centra) iz iste občine.

Rok prijav je 14. april 2022. Povezava na prijavo: http://trainings.salto-youth.net/9995

Program konference in spletna stran.

Dodatne informacije: polona.siter@movit.si

Konferenco organizirajo mreža InterCity Youth, Movit, slovenska nacionalna agencija programov Erasmus+: Mladi in Evropska solidarnostna enota, Urad RS za mladino in Mestna občina Ljubljana.

Partnerji so nacionalne agencije programa Erasmus+: Mladi za Belgijo (flamska skupnost), Estonijo, Francijo, Hrvaško, Litvo, Nemčijo, Nizozemsko, Portugalsko, Norveško  in Švedsko v okviru partnerstva Europe Goes Local, ljubljanski Javni zavod Mladi zmaji in KEKS.

Vir: MINISTRSTVO ZA IZOBRAŽEVANJE, ZNANOST IN ŠPORT

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

69749

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino