Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 10 Aug. 2020

Išče se KISLA RIMA 2020

Pesniško društvo Slam Zverine v sodelovanju z MKC Maribor in MKC Črko ponovno išče najslabše in najbolj neokusne verze v slovenskih oglasih – na radiu, televiziji, oglasnih panojih, revijah, časopisih ali katalogih. Poznaš kakšnega? Potem ga prijavi do 22. avgusta in se poteguj za prikupne nagrade!

Pesniško društvo Slam Zverine, ki deluje v Mariboru, je pod okriljem pesniškega dogodka Ožuljeni jezik, ki že pet let poteka v soorganizaciji MKC Maribor in partnerjev,  v letu 2019 prvič izpeljalo natečaj Kisla rima, ki je bil namenjen razglasitvi in izpostavitvi slabih in/ali neokusnih verzov v slovenski oglaševalski panogi.

Organizatorji razpisa si s tovrstnim kritičnim pristopom prizadevajo opozoriti javnost, da je poezija v oglaševalski panogi pogosto zlorabljena, podcenjena ali se jo jemlje preveč zlahka, opozoriti želijo na pogosto slabo prikriti seksizem in šovinizem, kar vse kaže na neprofesionalen pristop k žanru, ki med Slovenci že od nekdaj nosi status ene od kronskih umetnosti.

Lansko leto je žirija razpisa naziv Kisla rima prisodila pesnitvi, ki se je pojavila v oglasu podjetja Jupol z izvirnim naslovom »Jupol srce«. Žirantje so ob razglasitvi zapisali, da je pesnitev polna ponesrečenih pesniških metafor, prikritih seksualnih sugestij, prisiljenih rim in melodrame. Oglas je na natečaj prijavil Marko Kolarič, ki je kot pošiljatelj prejel priznanje in nagrado, ogledate pa si ga lahko na tej povezavi.

Svoje predloge lahko posredujete na naslov  ozuljenijezik@gmail.com ali kot zasebno sporočilo na Facebook stran Slam zverine. Ob tem pripišite, da oglas prijavljate na razpis #kislarima2020, kateremu podjetju pripada oglas ter svoje kontaktne podatke. 

Vabljeni k sodelovanju!

Vir: Mladinski kulturni center Maribor

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

94783

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino