Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (1)
Datum objave: 16 Oct. 2018

IT punce

Statistični podatki kažejo, da imajo dekleta (predvsem tista z družboslovno in humanistično izobrazbo) več težav pri vstopu na trg dela kot fantje.

Z dogodkom IT punce želi Zavod Nefiks, v okviru projekta Meet and Code 2018, dijakinjam in študentkam približati svet programiranja. Enodnevni dogodek se bo odvil v sredo, 17. oktobra 2018, med 15. in 19. uro v prostorih Zavoda Nefiks (Ob dolenjski železnici 12, Ljubljana).

Vsa zainteresirana dekleta se lahko prijavite TUKAJ do torka, 16. oktobra.

Predstavili ti bodo zgodbe odličnih slovenskih programerk in pokazali, da so lahko tudi ženske uspešne v IT svetu. Udeleženke se boste v sproščenem vzdušju srečale tudi z osnovami programiranja makrojev v Excelu ter s preoblikovanjem tem v WordPressu (html in CSS).

Poznavanje osnov programiranja je izredno pomembna kompetenca, ki lahko poveča tvoje zaposlitvene možnosti. Si predstavljaš, da si lahko prav ti povezovalni člen med programerji (ki jih nihče ne razume in naročniki v podjetju? Kdo ve, morda pa se katera navduši in opogumi tudi za to, da resneje vstopi v svet programiranja in začne svojo karierno pot tam, kjer si sploh ni predstavljala.

Vir: Ekipa Kolegic, Zavod Nefiks

Foto: Unsplash.

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

23190

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino