Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 06 Jan. 2021

Izjemen odziv na decembersko čisto nulo, čisto vest

Tradicionalno že vrsto let zapored v decembrskem prednovoletnem času moderatorji Zavoda Varna pot, izvajajo preventivno akcijo Čista nula, čista vest, na temo brez alkohola in prepovedanih substanc na slovenskih cestah.

Akcijo so izvajali od 18.12.2020 do 1.1.2021. Kljub številnim omejitvam prometa in vladnim ukrepom za preprečevanje širjenja virusa SARS-CoV-2, so alkohol in druge prepovedane substance povišale svoj delež med vzroki najhujših prometnih nesreč iz dosedanjih 20% na 40%. To jih je še dodatno spodbudilo, da v nacionalni preventivni akciji za preprečevanje vožnje pod vplivom alkohola, drog in drugih psihoaktivnih snovi v prometu, ki jo koordinira Agencija RS za varnost prometa, Čista nula, čista vest pride do vas na drugačen način.

Vsem, ki niso povsem prepričani, ali je kozarček "preveč" odvzel pravico aktivnega sodelovanja v prometu kot voznik, so pripravili virtualni preizkus alkoholiziranosti in priročne nagrade pokrovitelja. Sporočilnost Čiste nule čiste vesti je dosegla 62.482 uporabnikov, 7243 jih je proaktivno kontaktiralo, podprlo ali izrazilo svoje poglede, 4680 je preizkusilo »e-alkotest«, podelili so že 72 nagrad.

Podprite njihova prizadevanja tudi vi v okviru svojih možnosti, namenite njim in drugim košček dodatnega ozaveščanja za varne  kilometre po slovenskih cestah.

Vir: Zavod Varna pot

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

50987

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino