Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 04 Sep. 2020

Izkušnja ASEF štipendista Mateja med obiskom ZDA

Štipendist Matej Corn, ki je v letošnjem letu preko štipendijskega programa ASEF ravno zaključil z raziskovalnim obiskom v ZDA, je v ta namen pripravil tudi zapis, v katerem opisuje svojo izkušnjo. Na raziskovalnem obisku so ga spremljale koronavirus okoliščine, protesti in mnoge druge preobrnitve, zaradi katerih je bil njegov obisk še toliko bolj poseben.

"Letos sem s pomočjo Ameriško-slovenske izobraževalne fundacije (ASEF) opravil raziskovalni obisk pri doc. dr. Davidu Šarlahu, profesorju kemije na Univerzi Illinois Urbana-Champaign (UIUC). Da pa bivanje na kampusu ni bilo preveč monotono, mi je življenje popestrilo še nekaj dogodkov, o katerih ponavadi lahko slišimo le po televiziji. Leto se je za mene osebno začelo zelo pozitivno. V januarju sem bil sprejet v program ASEF-ovih štipendistov, v februarju pa sem že načrtoval svoj odhod čez lužo. Že na začetku leta je sicer kazalo, da bo koronavirus prej ali slej zajel ves svet, ampak ker je bila situacija v ZDA v mesecu februarju precej boljša kot v Sloveniji, sem se odločil, da raziskovalni obisk vseeno izvedem. Tako sem se kljub vsem pomislekom in znakom o pandemiji odpravil na pot." opisuje Matej začetek svoje poti.

Celoten zapis najdeš tukaj

Vir: ASEF

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

51812

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino