Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 02 Jul. 2021

Izkušnja oblikovanja Scene brez imena

Če si že slišal_a za Sceno brez imena, potem veš, o čem govorim. Sem prostovoljka na Društvu Center za pomoč mladim in oktobra so me vprašali, če želim sooblikovati nov projekt, ki bi odgovarjal na novo zaznane potrebe pri mladih, ki se navezujejo na pomanjkanje socialnih stikov v času epidemije. Pristala sem in tako se je začelo devetmesečno sodelovanje.

Po vedritvi možganov smo prišli do tega, da je cilj programa povabiti mlade iz vseh koncev in krajev, da se za uro in pol podružimo preko Zooma in vsaj na ta način v času epidemije ohranjamo socialne stike ter ustvarimo kakšno novo poznanstvo. Program je bil razdeljen na torkovo ''mlajšo'' ter četrtkovo ''tastarejšo'' Sceno. Od začetka so bila srečanja namenjena spoznavanju, ustvarjanju varnega virtualnega prostora ter dogovorom, z vizijo, da si skozi čas vsako srečanje oblikujemo sproti oziroma, da udeleženci dajo aktivne pobude za to, kako si želijo preživljati svoj čas. Na koncu so se rodile mnoge debate, vprašanja, raziskovali smo spletne igre (Scribble nam je bil še posebej ljub) ter sanjarili smo o srečanju v živo.

Kaj nam je tovrstno preživljanje časa pomenilo, najboljše prikažejo naslednje izjave:

''Neko razbremenitev. Prijetno druženje in diskusije me pogosto spravijo v dobro voljo in dvignejo moje počutje.''

''Stik z ljudmi, ki je dobra alternativa real life druženju.''

''Trenutek za druženje, igro, zabavo. Prinesla mi je nova spoznanstva.''

Tudi sama se pridružujem vsem zapisanim izjavam, hkrati pa sem hvaležna za to, da sem prostovoljka pri društvu, ki se s svojimi programi zna aktivno odzvati na potrebe mladih ter, da sem lahko preživljala čas s čudovitimi ljudmi na Zoomu in se še malo bolj izpopolnila v svojih kompetencah.

Kaj se dogaja s Sceno sedaj? Ob začetku poletja se je s sprostitvijo ukrepov naše virtualno druženje zaključilo in preselilo v fizičen svet. Zanimivo je ljudi, ki sem jih gledala skozi ekrane videti v živo, še boljše pa je, da se ustvarjeno dobro vzdušje prav tako preseli z nami.

V primeru, da tudi tebe zanima tovrstno druženje, nam lahko pišeš na:  lj-info@cpm-drustvo.si.

Avtorica: Klaudija Šket, prostovoljka na Društvu CPM

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

23797

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino