Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 03 Aug. 2022

Izkušnja z Erasmus + treninga - Center to Be

Julija se je prostovoljec Društva Center za pomoč mladim udeležil Erasmus+ treninga, imenovanega Center to Be. Potekal je v kulisi prekrasne narave sredi italijanskih gora, natančneje v Okoljskem izobraževalnem centru Valpore. In kaj pravi o samem treningu?

Glavna poudarka treninga sta bila na čuječnosti (zavedanju sebe in okolice) in utelešenju (zavedanju svojega telesa). V vajah, ki so večinoma potekale sredi čudovitega gozda, smo spoznavali svoje notranje okolje (misli, čustva, občutja) kot tudi zunanje okolje (naravo, stik z ostalimi) in naš odnos do vsega naštetega. Prvi štirje dnevi so bili namenjeni omenjenim vajam, peti dan je bil dan za integracijo, sedmi in osmi dan pa sta bila rezervirana za naše lastne prispevke – v trojicah smo pripravili delavnice za ostale udeležence in trenerje.

Na treningu smo sodelovali udeleženci iz različnih koncev Evrope. Kot skupina smo se izredno povezali že od prvega dne dalje (k temu so na nek način »prisilile« tudi vaje, ki so bile skrbno premišljene) in skozi celoten trening držali čudovit nivo povezanosti, ljubezni in skrbi za ostale. Pomembno se mi zdi tudi omeniti skupino trenerjev, ki je delovala zelo homogeno in nam skozi skupen čas ustvarjala in držala varen prostor, kar je ogromno pripomoglo k temu, da smo se udeleženci lažje odprli, izrazili in našli svoj prostor v skupini.

Skratka čudovita izkušnja, na kateri sem se povezal s sabo in z naravo, pridobil dragocene izkušnje in spoznal krasne ljudi. Definitivno priporočam vsem.

Prostovoljci_ke Društva Center za pomoč mladim se aktivno vključujejo na različnih mednarodnih izmenjavah in treningih in vso zbrano znanje potem delijo z mladimi na različnih delavnicah in treningih socialnih veščin. Če te zanima, kako je biti prostovoljec_ka na Društvu CPM, piši na mojca@cpm-drustvo.si.

Vir: Društvo Center za pomoč mladim

 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

70165

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino