Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 08 Sep. 2021

Izmenjava Do It Yourself

Med 22. in 27. avgustom se je v Mariboru srečalo 12 mladih iz Slovenije in Poljske. Izmenjavo z naslovom 'Do It Yourself' sta organizirala Zavod Voluntariat iz Slovenije in društvo Stowarzyszenie Senfineco s Poljske.

Med bivanjem v hostlu Pekarna so udeleženci razvijali veščine, ki jim bodo v prihodnje pomagale pri lažjemu vključevanju v prostovoljske aktivnosti. Po začetnem spoznavanju so prva dva dneva namenili teoretični osnovi, ki je bila popestrena z igrami, različnimi energizerji in odmori ob kavi in čaju. 

Opremljeni z znanjem o prostovoljstvu, katere so pravice, dolžnostih in vrednote prostovoljcev ter poučeni o pomembnosti empatije, osebne rasti, kritičnega mišljenja, motivacije in odgovornosti, so bili v naslednjih dneh pripravljeni na akcijo.

Obiskali so dnevni center Kraljev ulice, kjer so imeli predstavitev njihovih aktivnosti in podrobno spoznali delovanje društva in kaj člani v društvu počnejo. Polni idej in motivacije so se odpravili raziskovati mesto in v nadaljevanju osvojili še Kalvarijo in Piramido ter v naravi izvedli različne delavnice.

Naslednji dan so se odpravili na še en obisk v Slovensko Filantropijo, kjer so spoznali delovanje dveh nevladnih organizacij. Izmenjavo so zaključili polni novih vtisov, ki jih bodo poskušali prenesti v njihova lokalna okolja, ob tem pa se že veselijo ponovne izmenjave, ki bo v Łódźu na Poljskem potekala novembra.

Vir: Zavod Voluntariat

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

68848

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino