Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 21 Oct. 2021

Izmenjava mladih z manj priložnostmi – »Izzovi prihodnost!«

Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste Polje je slovenska nevladna organizacija, ki sodeluje z različnimi javnimi ustanovami, nevladnimi organizacijami, društvi, itd. Organizacija izvaja različne aktivnosti za otroke, mladino in njihove družine. Večina uporabnikov prihaja iz socialno šibkih družin z nizkimi prihodki, zato želijo ustvariti program za otroke in mladino, ki jim bo pomagal izboljšati njihovo samopodobo, odnos do sebe in drugih, odgovornost, etično držo in delovne navade. Verjamejo, da bodo z ustvarjanjem zdravega, prijaznega, odprtega ustvarjalnega in spodbudnega okolja skupaj s temi otroki in mladostniki ustvarili boljšo družbo z boljšimi možnostmi in boljšo prihodnostjo.

V letu 2020/21 so tako začeli sodelovanje z nevladno organizacijo Zavoda Voluntariat in skupaj prijavili mladinsko izmenjavo za mlade z manj priložnostmi v okviru programa Erasmus+. V partnerstvo so povabili tudi nevladni organizaciji s Portugalske - Inspira Juventude, in iz Grčije - Helix. Prvi korak projekta je bilo pripravljalno srečanje, ki je potekalo v septembru v Kranjski gori z namenom priprave programa in uskladitve datumov treh mladinskih izmenjav, ki jih bodo organizirali s 36 mladimi iz socialno šibkih okolij iz treh različnih držav. 

Rdeča nit njihovega programa bo integracija oz. inkluzija. Pri vsaki temi se bodo namreč podrobneje lotili reševanja izzivov prihodnosti z vidika socialno najranljivejših skupin - otroci s posebnimi potrebami, otroci z učnimi primanjkljaji ter revni otroci in mladi. Iskali bodo rešitve in primere dobrih praks, ki bi lahko pripomogle k enakosti družbe in s tem posledično manjšale razlike med družbenimi skupinami. Namen izmenjav bo učinkovita uporaba neformalnega izobraževanja pri krepitvi inkluzije in opomočenju mladih z manj priložnostmi.

Vir: Zavod Voluntariat

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

27585

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino