Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 31 May 2019

Izobraževanje Digital Youth Work v Bitoli

V mestu Bitola v Makedoniji je od 8. do 16. maja, v okviru mladinskih izmenjav Erasmus+, potekalo izobraževanje Digital Youth Work. Namen izobraževanja je bil mladinske delavce in ostale seznaniti z digitalnimi orodji, ki jih lahko uporabljajo v neformalnem (ali pa tudi formalnem) izobraževanju. Usposabljanja so se udeležili tudi slovenski predstavniki iz Društva za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto.

Udeleženci izobraževanja so se seznanili z delom s programi kot so Zoom in nekaterimi drugimi preprostejšimi orodji.  Ostala predstavljena orodja - Kahoot, Actionbound, Mentimeter in Prezi so orodja, ki v digitalnem svetu obstajajo že zadnjih 10 do 15 let in jih je velik del udeležencev že poznal. Delo je potekalo po skupinah, namen takšnega dela pa je bilo seznanjanje z novimi orodji in poglabljanje obstoječega znanja.

Prvih nekaj dni so se udeleženci izobraževanja ukvarjali z vajami iz retorike, ki so izrednega pomena za vsakega posameznika, ki dela v izobraževanju. Nato so se udeleženci seznanili z orodjem Zoom, ki je digitalna platforma, namenjena pripravi webinarja ali video konference.

Udeleženci seminarja so se na izobraževanju naučili novih znanj, si pridobili številne izkušnje in spoznali druge mlade, ki jih zanima to področje. S tem so poglobili svoja mednarodna sodelovanja in poznanstva.

Vir in foto: Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto

 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

46538

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino