Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 16 Aug. 2022

Izpeljana prva dva Uskovniška tedna

V organizaciji Društva mladinski ceh sta bila v juliju uspešno izpeljana prva dva termina Uskovniških tednov. V objemu prekrasne narave in gora se je v teh dveh tednih na koči radostno srečalo okoli 90 mladih skupaj s 16 animatorji in še 8 spremljevalci. Kratka utrinka s prvih dveh tednov:

 »Začni prvi!« je letošnje geslo Uskovniških tednov. In jaz sem morala začeti prva pisati, ne da bi mi kdo drug položil besede na tipkovnico. Enako velja v odnosu do ljubezni in miru, kjer moramo stopiti naprej in sami začeti prvi če hočemo kaj doseči. Ljubezen in mir sta letos glavni temi Uskovniških tednov, čez kateri so nas peljali različni predavatelji in pričevalci.

Ada

Prve dni je bilo sicer dokaj hladno, nad čimer smo se malo pritoževali. Tekom tedna, ko se je ogrevalo je bilo prav prijetno. Sploh ob informacijah, da je v dolini nad 36 stopinj Celzija. Naš teden je minil v mirnem, a veselem vzdušju. V sredo smo imeli potreben odmor od dela po skupinah. Odšli smo na Viševnik na pohod. Bilo je vroče, a telesna aktivnost nam je zbistrila misli. Vsak večer je bil poseben. Od veselih večerov, plesnega in kulturnega večera. Pokazali smo naše različne talente in znanja. Od vrtenja po plesišču do recitiranja poezije. Prav zares smo bili vsak svoj košček sestavljanke, ki pa skupaj tvorimo prelepo sliko. V soboto je sledila evalvacija tedna in poslavljanje. Vsak je od tam odšel bogatejši. Na kateremkoli področju že. Prav zares se nam je usedla ideja: začni prvi.

Mitja

Vreme je poskrbelo za dokaj nemoten potek vsega zadanega programa z delom po skupinah, predavanji, izletom, veselimi večeri in ostalimi pomembnimi sestavinami Uskovniškega tedna. Za nami sta sledila še dva termina, ki mladih ne bosta pustila ravnodušnih za aktivno in odgovorno delovanje tudi v 'dolini'.

Vir: Društvo mladinski ceh

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

77781

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino