Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 02 Jul. 2020

Izšel je nov priročnik: "Vključevanje in aktivizem mladih"

Izšel je nov IC4LOP priročnik z naslovom “Vključevanje in aktivizem mladih: kako razviti in podpreti skupnostne projekte”!

Zavod Voluntariat je partnerska organizacija v projektu IC4LOP - Mednarodni državljani za lokalne perspektive, ki ga financira EU prek programa Erasmus+. Projekt se osredotoča na črpanje motivacije iz prostovoljskih izkušenj, ki jo mladi preko skupnostnih projektov oblikujejo v aktivno državljanstvo.

Z negovanjem socialnih, državljanskih in medkulturnih veščin si IC4LOP prizadeva za njihovo krepitev v skupnostih projektih. Želijo povezati mlade Evropejce, mlade migrante, lokalne in mednarodne organizacije, ki bodo akterji sprememb, ki bodo vodile k bolj kohezivni in odprti družbi. Poleg Voluntariata sodelujejo še tri evropske organizacije: France Volontaires (Francija), CESIE (Italija) in Comhlámh (Irska).

Priročnik je namenjen trenerjem in fasilitatorjem, ki delajo z mladimi z izkušnjo življenja v drugih kulturah. Ti mladi so mednarodni prostovoljci in migranti, ki želijo raziskovati in razvijati svoje spretnosti, kot aktivni globalni državljani.  V pomoč bo mladim pri razvoju in trajnosti njihovih skupnostnih projektov.

 Priročnik lahko v slovenščini, angleščini, italijanščini in francoščini prenesete na spletni strani projekta.

Vir: Zavod Voluntariat

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

48870

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino