Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 24 Aug. 2021

Izvedena dva tedna Poletne šole kreativnosti

Mladinski center Dravinjske doline (MCDD) je uspešno izvedel dva termina brezplačne Poletne šole kreativnosti za osnovnošolsko mladino, ki sta bila polna raziskovanja in novih znanj o našem svetu ter okolici.

Na otvoritveni dan Poletne šole kreativnosti 2021 so se mladi podali v prazgodovino in se spoznali z dinozavri. Z vednostjo, da dinozavri ne obstajajo oz. živijo več, so se v sklopu destinacijskega dne 'Rogla – Pohorje', mirnih misli odpravili na pohod, ki jih je popeljal vse do Babiča v Slovenskih Konjicah. Zylfije Saramati, udeleženka projekta Socialna aktivacija albansko govorečih žensk, ki ga izvaja Ljudska univerza Celje, je mlade podučila o albanski kulturi in tradicijah. Po treh zanimivih in vročih dneh, so si mladi več kot zaslužili ohladitev, ki so jo izvedli v Termah Zreče. Zabaven, a nepredvidljiv teden, je mlade popeljal do zadnjega dneva prvega tedna v družbo Anje Pustak, ki je otrokom predstavila svet slepih in slabovidnih.

V naslednjem terminu so mladi med “potapljanjem” pod gladino morja spremljali razna morska bitja in raziskovali globine, kot so “Marriana trench”. Čeprav je slabo vreme onemogočilo možnost pohoda, so se mladi kljub temu podali na “potovanje” po vesolju in spoznavali planete našega osončja. Teden pa ni bil napolnjen le z učenjem in spoznavanjem novih stvari, saj je vključeval tudi dan za sprostitev v obliki kopanja v Termah Zreče in dan nenavadnih iger, ki so jih iz recikliranih materialov izdelali sami. Za konec drugega tedna pa so otroci prisluhnili študentki dentale medicine Luciji Reš, ki jim je predstavila, kako pravilno umivati in skrbeti za zobe.

Poletna šola kreativnosti se izvaja v sklopu projekta Socio – večgeneracijski center, ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada. Aktivnosti v sklopu projekta sofinancirata tudi Občina Slovenske Konjice in Občina Zreče.

Vir: Mladinski center Dravinjske doline

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

18903

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino