Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 10 Dec. 2018

Izzivi in priložnosti za raziskovalce na začetku kariere

V sredo, 13. decembra 2018, bo v okviru Meseca znanosti potekal dogodek na temo odprte znanosti v organizaciji Društva doktorskih študentov in raziskovalcev na začetku svoje kariere Mlada akademija. Osredotočili se bodo na tri izmed vidikov odprte znanosti: odprti dostop, odprti podatki in državljanska znanost. 

Kaj je odprta znanost? Kaj pomeni Načrt S? Zakaj odpreti podatke? Kdo se ukvarja z ljubiteljsko znanostjo? Delovna skupina Evropske komisije je med evropskimi raziskovalci spomladi 2017 izvedla raziskavo, ki je pokazala zelo nizko stopnjo poznavanja iniciativ s področja odprte znanosti in zavedanja njenega pomena. Velika večina raziskovalcev nima ustreznih veščin, da bi prakticirala odprto zanost in pri tem nima dovolj podpore, manjkajo pa tudi ustrezne spodbude.

Zato Mlada akademija organizira dogodek, ki bo dvignil zavedanje o odprti znanosti med (mladimi) raziskovalci na začetku kariere. Predstavili bodo obstoječe stanje, dobre iniciative in prakse ter razpravljali o tem, kakšne bi bile ustrezne spodbude, da bi več raziskovalcev prakticiralo odprto znanost.

Več

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

18591

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino