Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 05 Jun. 2019

Javna debata z mladimi: Migracije, populizem in sovražni govor

Pekarna Magdalenske mreže med aprilom in novembrom 2019 izvaja projekt “Na polovici poti, ki ga podpira Urad Vlade RS za komuniciranje v okviru prizadevanj za ozaveščanje mladih o spoštovanju in sprejemanju različnih etničnih skupin, beguncev in migrantov.

V okviru projekta je v maju v sodelovanju z Za in proti, zavodom za kulturo dialoga, na Prvi gimnaziji Maribor potekala javna debata z mladimi. Skozi debaterske aktivnosti mladi urijo svoje retorične, argumnetacijske sposobnosti, pridobivajo informacije o svetu ter razvijajo krtično mišljenje. V formatu svetovne šolske debate so razpravljali o izhodiščni tezi “Socialna omrežja bi morala cenzurirati sovražni govor”. Na debati mladi nujno ne zastopajo svoji stališč, ampak stran, ki jim je bila dodeljena. Šlo je za kritičen poseg mladih v javni prostor in prevladujoč nekritičen govor o migracijah, refleksijo najbolj pogostih pojavnih oblik vzpodbujanja svoraštva in ostalih diskriminatornih praks na socialnih omrežjih. Ogledate si lahko posnetek in argumente, ki so jih mladi v treh pet-minutnih govorih nanizali za in proti temu, da bi bilo sovražni govor potrebno cenzurirati.

Vir in foto: Pekarna Magdalenske mreže Maribor   

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

87755

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino