Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 09 Mar. 2020

Javna obravnava izvedbenega načrta Nacionalnega programa za mladino za leti 2020 in 2021

Delovno gradivo Izvedbenega načrta Nacionalnega programa za mladino 2013-2022 za leti 2020/2021, ki ga je za javno obravnavo pripravil Urad RS za mladino, je v javni razpravi.

Resolucija o nacionalnem programu za mladino je sprejeta za obdobje devetih let, spremljajo pa jo izvedbeni načrti, ki jih sprejme Vlada RS. Izvedbeni načrti splošne cilje in usmeritve te resolucije po področjih uresničujejo s posebnimi ukrepi. Za vsak cilj sta določena merilo uspešnosti in pričakovani razvojni učinek, ki naj bi ga doseganje cilja imelo.

Izvedbeni načrt je sestavljen iz ukrepov, katerih financiranje in izvajanje je mogoče urediti v proračunu 2020 in 2021, v okviru evropskih strukturnih sredstev za finančno obdobje 2014–2020 ter s sistemskimi ukrepi, ki nimajo nujno tudi finančnih posledic (npr. sprememba ali priprava predpisov, umestitev novih tem v politični diskurz itd.). Dodatno so navedeni ukrepi, ki se financirajo iz drugih virov – programa Erasmus+.

Javna obravnava traja od 5. marca 2020 do 4. aprila 2020. V tem času Urad RS za mladino vabi, da vaše predloge in pripombe na predlog izvedbenega načrta pošljete na e-naslov gp-ursm.mizs@gov.si.

Gradivo je dostopno tukaj.

Vir: Urad RS za mladino
Foto: Unsplash

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

62839

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino