Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 05 Jul. 2019

Javni razpis Subvencije za delodajalce in dopolnilna izobraževanja na področju kulture

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti (JSKD) je objavil Javni razpis v okviru izbora operacij PRIDOBIVANJE DODATNIH ZNANJ ZA MLADE NA PODROČJU KULTURNIH DEJAVNOSTI V OKVIRU JSKD (JR ESS PDZM 2016–2020) in sicer:

a) SUBVENCIJE ZA DELODAJALCE (v višini 5.000 evrov)
b) DOPOLNILNA IZOBRAŽEVANJA za delo/zaposlovanje mladih v kulturi

Naložbo sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in Republika Slovenija. Javni razpis se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014–2020 prednostne osi: »8. Spodbujanje zaposlovanja in mobilnost delovne sile«, prednostne naložbe: »8.2. Trajnostno vključevanje mladih na trg dela, predvsem tistih, ki niso zaposleni in se ne izobražujejo ali usposabljajo, vključno z mladimi, ki so izpostavljeni socialni izključenosti in mladimi iz marginaliziranih skupnosti«, specifičnega cilja za »znižanje brezposelnosti mladih«.

Predmet javnega razpisa: Z javnim razpisom se mladim do vključno 29. leta starosti prispeva k zagotavljanju dostopnosti do čim hitrejše in kakovostne zaposlitve na področju kulture in spremljajočih kulturnih dejavnosti ter s tem k povečanju deleža zaposlenih med mladimi, vključenimi v ukrepe na trgu dela v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014–2020. 

a) Subvencije za delodajalce

Predmet razpisa je izbor ponudb delodajalcev za izvedbo projekta v okviru programa vključevanja brezposelnih mladih oseb do vključno 29. leta v subvencionirano zaposlitev za delo na področju kulturnih dejavnosti za obdobje najmanj 9-ih mesecev neprekinjeno in sicer za polni delovni čas 40 ur tedensko oziroma sorazmerno manj glede na trajanje zaposlitve.

Prijavitelj za subvencijo je delodajalec, registriran kot poslovni subjekt s svojo matično številko, ki posluje v eni izmed standardnih klasifikacij dejavnosti navedene v točki 5.1. tega razpisa in bo s pomočjo subvencije zaposlil brezposelno(e) osebo(e) iz ciljne skupine.

Vrednost za proračunsko leto 2019 (33 + 22 zaposlitev): 275.000,00 EUR, od tega:

 • za vzhodno kohezijsko regijo 165.000,00 EUR (33 zaposlitev) 
 • za zahodno kohezijsko regijo 110.000,00 EUR (22 zaposlitev)

Rok za prijavo: 15. september 2019

Informacije glede razpisa in prijave tukaj.

b) Dopolnilna izobraževanja za delo/zaposlovanje v kulturi

Predmet razpisa je zbiranje prijav in izbor brezposelnih mladih do 29. leta starosti za vključitev v enega izmed štirinajstih verificiranih 120-urnih izobraževalnih modulov, ki jih izvaja razpisnik (JSKD). V okviru razpisa bo JSKD omogočil brezplačno udeležbo mladih na izobraževanjih s področja kulture in sicer bo 55 mladih vključenih v različne oblike izobraževanja od tega v:

 • 33 v vzhodni kohezijski regiji,
 • 22 v zahodni kohezijski regiji.

Prijavite se lahko brezposelni mladi do vključno 29. leta starosti, ki se ne usposabljate ali izobražujete iz javnih sredstev, te hkrati zanima delo v kulturi oz. na kulturnem področju in bi želel_a pridobiti dodatna znanja in kompetence v enem izmed spodaj navedenih modulov:

 • Modul 1: VODENJE GLEDALIŠKE SKUPINE - Temeljni področni modul: 80-120 ur,
 • Modul 2: LUTKOVNA ŠOLA - Temeljni področni modul: 80-120 ur,
 • Modul 3: ŠOLA ZA UČITELJE PLESA – ŠUP - Temeljni področni modul: 80-120 ur,
 • Modul 4: ŠOLA VODENJA OTROŠKIH FOLKLORNIH SKUPIN - Temeljni področni modul: 80-120 ur,
 • Modul 5: ŠOLA VODENJA ODRASLIH FOLKLORNIH SKUPIN - Temeljni področni modul: 80-120 ur,
 • Modul 6: FILMSKA ŠOLA - Temeljni področni modul: 80-120 ur,
 • Modul 7: KREATIVNO PISANJE DRAMSKIH BESEDIL, SCENARISTIKA, RADIJSKA IGRA, PERFORMANS, UPRIZARJANJE - Temeljni področni modul: 80-120 ur,
 • Modul 8: ŠOLA ZBOROVODSTVA IN ZBOROVSKI  MENEDŽMENT - Temeljni področni modul: 80-120 ur,
 • Modul 9: INŠTRUMENTALNA ŠOLA IN MENEDŽMENT - Temeljni področni modul: 80-120 ur,
 • Modul 10: ŠOLA ZA LIKOVNE MENTORJE - Temeljni področni modul: 80-120 ur,
 • Modul 12: KOMUNIKACIJSKE KOMPETENCE IN SODOBNE UMETNIŠKE PRAKSE - Dopolnilni področni modul: 40 ur,
 • Modul 13:  PRAVO, EKONOMIKA IN UPRAVLJANJE V KULTURI - Dopolnilni področni modul: 40 ur,
 • Modul 14: KULTURNI VODIČI - Dopolnilni področni modul: 40 ur.

Predvideva se izvedba v zgoraj navedenih modulih, če bo za vsak modul prijavljenih najmanj 5 kandidatov. Moduli se bodo izvajali v vzhodni in zahodni kohezijski regiji.

Rok za prijavo: 15. oktober 2019

Informacije glede razpisa in prijave tukaj.

Celotno besedilo razpisa, kjer so podrobno navedeni pogoji za kandidiranje na razpis in prijavni postopek najdete tukaj.

Vir: Javni sklad RS za kulturne dejavnosti 
Foto: pixabay

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

11617

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino